UPRKOS VREMENSKOM ROLERKOSTERU ZVEZDA SPREMNA ZA PROFI TURNIR

(8.4.2023) – Nenadani snežni prekrivač na startu aprila 2023. izmenili su aktivnosti sportista širom Srbije, posebno Beograda gde je mart mesec bio u znaku treninga i takmičenja na spoljnim terenima usled sjajnih vremenskih uslova i visokih temperatura koje su obeležile protekli mart.

Mnoge aktivnosti planirane od strane sportskih klubova prinuđene su da pomere ili izmene kalendar takmičenja jer novonastali vremenski uslovi ne dozvoljavaju održavanje istih. U teniskom klubu Crvena zvezda odmah po dolasku aprilskog snega krenuli su da reševaju pitanje održavanja dva u nizu profi turnira iz UTR serije. Početak prvog turnira zakazan je za 10. april na kome će se u toku jedne nedelje boriti 40 takmičara iz 12 zemalja za šampionski trofej i nagradni fond 50.000 dolara, kako u ženskoj tako i muškoj konkurenciji, sa rangom od 300. mesta na WTA i ATP listama.

“Tim ljudi iz našeg kluba, teniskog kluba Crvena zvezda zajedno sa Data Driven Lab timom tražili smo rešenja da stvorimo uslove za održavanje takmičenja s obzirom da se live streamom mečevi prenose u Americi i Aziji. Sneg nas je bio okovao, ali smo uspeli da sačuvamo terene tek pripremljene za letnju sezonu i da ostanemo u igri za ovo takmičenje, da ne pomeramo i ne odustajemo, a mi nikada ne odustajemo. Turnir će biti održan, našli smo rešenja za sva iznenađenja, pa i ovaj temperaturni minimum i sneg u aprilu u Beogradu” – rekao je direktor TK Crvena zvezda Slobodan Vojnović.

IZVOR/FOTO: TENISKI KLUB CRVENA ZVEZDA