USPEŠNO ODRŽANA ELITNA BEOGRADSKA KOŠARKAŠKA KLINIKA DUŠAN IVKOVIĆ

(2.7.2024) – U dvorani “Aleksandar Nikolić” proteklog vikenda održana je 23. Beogradska košarkaška klinika “Dušan Ivković” Iskusni NBA stručnjak Stiven Kliford, trener madridskog Reala Ćus Mateo, trener Pariza Tomas Isalo i srpski stručnjak na klupi Londona Petar Božić doprineli su tradicionalnom kvalitetu najpoznatijeg i najeminentnijeg trenerskog seminara u svetu.

Beogradska košarkaška klinika “Dušan Ivković” okupila je i ove godine vrhunske stručnjake pod obručima, a predavanja je pratilo preko 1.500 košarkaških trenera iz Srbije i preko 130 inostranih trenera. Beograd je još jednom ucrtan na košarkaškoj mapi sveta kao istinski centar, a upravo predavači najbolje govore o kvalitetu stručnog seminara u Beogradu.

Otvaranje 23. Beogradske košarkaške klinike “Dušan Ivković”, čiji je organizator Udruženje košarkaških trenera Srbije, tradicionalno je obeleženo dodelom nagrada najuspešnijim srpskim trenerima prošle sezone, koji su osvojili takmičenja u kojima su učestvovali. Nagrade su dodelili predavači ovogodišnje Klinike i selektor reprezentacije Rusije Zoran Lukić, koji je dirljivim osvrtom na lik i delo Dušana Ivkovića i otvorio ovogodišnji seminar.

Od trenera muških selekcija nagrade su dobili Janis Sferopulos iz Crvene zvezde (pobednik Kupa „Radivoj Korać”, prvak ABA lige i Superlige Srbije), Vladimir Jovanović iz Spartaka (prvak ABA2 lige), Miloš Isakov-Kovačević iz Vojvodine (prvak KLS), Marko Boltić iz BKK Radničkog (prvak Druge muške lige Srbije), kao i Vladimir Đorđević, Miljan Marjanović, Pavle Trifunović, Vladimir Jojić, Igor Radivojević, Velid Hadžerić, Predrag Mušicki, Igor Jozić, Mihailo Ljubinac, Aleksandar Jovanović, Dušan Nikolić, Bojan Simanić i Dragoljub Avramović.

Od trenera ženskih selekcija nagrade su dobili Milan Vidosavljević iz Mege (osvajač Kupa Milana Ciga Vasojević i prvak Srbije), Dragiša Stamenković iz ŽKK Ras (prvak Druge ženske lige Srbije), kao i Igor Petričević, Jelena Stošić, Teodora Marunkić i Nikola Čolić.

FOTO: KSS