UZDRŽANE IZJAVE I STANKOVIĆA I MATIĆA PRED FERENCVAROŠ – ČUKARIČKI

(20.9.202) – Počinje takmičenje u okviru Lige konferencije, a trener Čukaričkog Igor Matić rekao je pred duel protiv Ferencvaroša (četvrtak, 18,45 časova) u okviru prvog kola grupe F Lige konferencija da se za ovakve utakmice živi, jer će to klubu biti prvi meč u grupnoj fazi nekog evropskog takmičenja.

“Istorijska utakmica za nas i to je ogroman motiv i igračima i meni. Za ovakve utakmice se živi. Protivnik je izuzetno jak, petostruki uzastopni šampion Mađarske , sa odličnim timom i kvalitenim igračima, ali i mi vidimo svoju šansu i igraćemo hrabro i odvažno sa željom da ostvarimo pozitivan rezultat. Prema protivniku imamo uvek respekt, ali ne i strah, uvek ćemo igrati sa željom da ostvarimo dobar rezultat. Pobeda protiv Crvene zvezde može da bude model, ali svaka utakmica je drugačija. Nema euforije posle te pobede, naprotiv, jeste važna pobeda protiv velikog kluba, ali to ne sme da nas zavara i zaustavi na putu ka našim ciljevima”, rekao je Matić.

Kadrovska situacija u ekipi je uglavnom dobra.

“Osim Ze Marija i Stefana Tomovića svi su zdravi. Na utakmici protiv Zvezde je bila velika potrošnja i moguće je da će biti nekoliko izmena u startnoj postavi u odnosu na taj meč. Cilj u Ligi konferencija je da osvojimo što više bodova za klub i za srpski fudbal. Teško je reći da li možemo da budemo među prva dva mesta, grupa je zaista jaka, izraženo protiv ozbiljnih i kvalitetnih ekipa, ali mi ćemo ići od utakmice do utakmice i videćemo dokle možemo da doguramo. Nije fraza, stvarno ćemo pokušati da ostvarimo plasman na prva mesta. Kad je u pitanju domaći šampionat, želimo da nastavimo niz izlazaka u Evropu, kao što je to nekoliko godina unazad. Klub igranjem u Evropi raste i želimo da tako i nastavimo”.

Kapiten “brđana” Marko Docić ističe da je ekipa spremna da uđe u istoriju.

“Pred nama je prva utakmica u Ligi konferencija, meč za uživanje i veliku borbu. Ovo je za nas istorijska utakmica, prva za klub u grupnoj fazi nekog evropskog takmičenja i želimo da ostvarimo pozitivan rezultat. Nema potrebe da sebi pravimo pritisak, njega smo imali proletos u prvenstvu jer smo znali koliko je bilo bitno da osvojimo mesto koje nam garantujemo evropsku jesen”, rekao je Docić.

Osvrnuo se Docić i na činjenicu da je Dejan Stanković trener Ferencvaroša.

“Igramo protiv protivnika čiji nas trener dobro poznaje, kao i mi njega. Znamo otprilike kako igraju njegove ekipe i to bi mogla da bude naša prednost. Nadam se da ćemo pokazati igru kao protiv Crvene zvezde, jer su Zvezda i Ferencvaroš po kvalitetu slični klubovi. Igraćemo hrabro, želimo da ostavimo i dobar utisak u ovoj istorijskoj utakmici za naš klub. Očekujemo da oni igraju ofanzivno a na nama je da uđemo dobro u meč u pariramo igrom”, rekao je Docić. U grupi F Lige konferencija uz Čukarički i Ferencvaroš su još Gent i Fjorentina.