VATERPOLISTI POČELI PRIPREME ZA SVETSKO PRVENSTVO U DOHI

(21.1.2024) – Vaterpolisti Srbije su u Kragujevcu nastavili pripreme za Svetsko prvenstvo u Dohi (2 – 18. februar). Na okupu su igrači koji su igrali na Evropskom prvenstvu u Zagrebu na kojem je osvojeno sedmo mesto. Pridružiće im se i vaterpolisti koji su do kraja priprema za Zagreb trenirali u Beogradu.

Savezni selektor Uroš Stevanović računa na sledeće igrače: Branislav Mitrović, Radoslav Filipović, Vladimir Mišović, Dušan Mandić, Viktor Rašović, Vuk Milojević, Luka Gladović, Nikola Jakšić, Sava Ranđelović, Radomir Drašović, Petar Jakšić, Đorđe Vučinić, Nemanja Vico, Nemanja Ubović, Đorđe Lazić, Bogdan Gavrilović, Strahinja Rašović, Marko Radulović, Nikola Lukić, Marko Dimitrijević, Vasilije Martinović.

U toku priprema sa srpskom selekcijom će nekoliko treninga odraditi reprezentacija Francuske koja je kao domaćin siguran učesnik Olimpijskih igara u Parizu. Našoj reprezentaciji tek predstoji obezbeđivanje igranja na najvećoj sportskoj smotri pošto se u Kataru dele preostale četiri vize.

SInače, specijalizovani sajt Total vaterpolo, poznat po pedantnoj statistici, objavio je parametre sa nedavno završenog prvenstva Evrope, a naši su se našli u vrhu u nekoliko statističkih kolona.

Dušan Mandić je treći najbolji strelac šampionata sa 19 postignutih golova, krila našeg tima Strahinja i Viktor Rašović nalaze se na drugoj poziciji asistenata sa po 13 razigravanja, Nikola Jakšić je zvanično najuspešniji sa 12 oduzetih lopti, a Marko Radulović je drugi sa 7 blokada.

FOTO – SCREENSHOT