VATERPOLISTI SRBIJE POBEDILI ITALIJU ZA POLUFINALE SVETSKOG PRVENSTVA

(25.7.2023) – Vaterpolisti Srbije pobedili su Italiju posle peteraca za polufinale Svetskog prvenstva – 11:11 (posle peteraca 4:3)

Malo ko je verovao u izabranike Uroša Stevanovića, otišli su bez pompe i malo očekivanja, ali su iskočili iz senke i srušili vicešampiona sveta posle neviđene drame, koja je rešena posle penal ruleta! Branislav Mitrović je branio šampionski, u skladu sa svojim pedigreom, te je sa dva odbranjena penala izrastao u heroja velike pobede “Delfina”.

Od prvog do poslednjeg minuta smo gledali pravu dramu. Nijedna ekipa nije uspevala da se odlepi, a na kraju je bilo najpravednije da se pobednik odluči posle peteraca.

Krenulo je odlično po naše momke, otvorili smo utakmicu najbolje na prvenstvu, poveli sa 2:0 i nagovestili dobru partiju, ali je Italija odgovorila istom merom. Osećalo se iskustvo u tim trenucima, lako su okrenuli “Delfine”, koji nisu klonuli duhom, već zapeli iz sve snage.

Rašović Jakšić su opet bili motori reprezentacije i nosili ekipu u teškim trenucima. Kao što se očekivalo, otišlo se u dramu, a tamo je mirisalo na poraz Srbije. Vodila je Italija do poslednjeg minuta, a onda je Ubović pogodio kada je bilo najpotrebnije i odveo utakmicu u penal seriju.

Srbija će sada na megdan Grčkoj, koja je bila bolja od Crne Gore. Ako “Delfini” budi igrali kao danas, svašta može da se desi…

IZVOR: MERIDIAN SPORT

FOTO: RTS SCREENSHOT