VEĆ VIĐENO – NOVAK OSVOJIO ZAVRŠNI MASTERS U TORINU

(19.11.2023) – Bilo je nerealno da Siner dva puta pobedi Novaka za nekoliko dana, pa je Đoković potpuno uništio Italijana u finalu Završnog mastersa u Torinu – 6:3, 6:3!

Tako je stigao do ukupno 98. trofeja u karijeri, a sedmim na Završnim mastersima je pretekao Rodžera Federera koji je ostao na šest trofeja.

Nije nalikovao Janik onom igraču koji je mučio Đokovića u grupnoj fazi. Za to se pobrinuo i sam – Novak. Teško je prepuštao gemove Italijanu, a lako osvajao svoje. Obojica su grešili više nego inače, Siner posebno.

Pukao je Siner u četvrtom gemu kada je dozvolio brejk Đokoviću. Dobro je bilo za njega što nije pretrpeo još neki. Sa druge strane nije ni mogao da pomisli da stigne do prilike da oduzme servis 36-godišnjem Beograđaninu.

Sve je perfektno funkcionisalo u Novakovoj igri i posle 38 minuta igre već je bilo – 1:0.

I drugi je Đoković otvorio – brejkom. a onda je malo usporio. Propustio je šansu da napravi još jedan brejk i povede sa 3:0. Umesto toga je bilo 2:1, a Siner je podigao nivo tenisa.

Imao je veliku šansu 22-godišnjak da se revanšira Đokoviću. U šestom gemu je imao dve brejk prilike koje je Nole uspeo da spasi. Kada je bilo najpotrebnije zaigrao je kako ume.

Usledila su i dva maratonska gema. Po jedan su dobila obojica tenisera, a onaj sedmi je trajao preko 14 minuta! Ipak, na 5:3 Novak je napravio još jedan brejk u poslednjem gemu. Kuriozitet je da je duplom greškom Sinera stigao do pehara.

Zanimljivo da je Đoković imao 13 asova naspram osam Sinera, ukupno 51 na celom turniru.

To bi bilo to kada je Torino u pitanju, a Novak već sutra ide u Španiju gde ga čekaju okršaji u Dejvis kupu.

FOTO – SCREENSHOT