VELIČANSTVENI ĐOKOVIĆ DOBIO JOŠ JEDAN MARATON

(3.6.2024) – Ne znamo dokle će moći da izdrži, ali Novak Đoković nastavlja borbu za 25. grend slem titulu, još uvek brani istorijski pehar osvojen prošle godine i ne predaje se čak iako izgleda da je gotov.

Posle 4 sata i 37 minuta borbe, nadljudske snage volje, valjanja u pariskoj šljaci, fantastične igre njegovog rivala, Fransiska Serundola Novak se plasirao u četvrtfinale – 6:1, 5:7, 3:6, 7:5, 6:3

Posle fantastičnog prvog seta u kom je deklasirao rivala sa dva brejka (6:1), Novak je doživeo povredu desnog kolena u trećem gemu drugog seta. Veliki broj poena unapred je predavao kako bi sačuvao snagu za eventuntualnu šansu.

Igrao je Serundolo kao u transu, nadigrao rivala i posle 2:1 stigao na set do najvećeg trijumfa u karijeri.

Od završnice prvog seta u kom je razbio rivala nije imao nijednu brejk loptu. Dva seta i dva i po sta kasnije, u trenucima kada je Argentinac imao 4:2 u četvrtom setu i išao ka trijumfu Đoković je dočekao jednu jedini priliku za brejk, iskoristio je i posle 7:5 došao do 2:2.

Nova uzbuđenja viđena su u petom setu, sjajni poeni, preciznost, skraćene lopte, Novakova špaga za uhvaćenu fantastičnu dijagonalu inspirisanog Argentinca, brejk za 2:0 pa izjednačenje na 3:3. brejk u osmom gemu od o:40 do poena za 5:3 i na kraju sigurnih 6:3.

Ovo što pruža Đoković u 37. godini graniči se sa teniskom fantastikom. Ne znamo dokle će izdržati na ovom turniru jer ostaje da se vidi koliko će povreda kolena uticati na dalje mečeve, ali bar možemo da uživamo dok naš šampion igra.

U borbi za polufinale igrače protiv Kaspera Ruda, prošlogodišnjeg finaliste koji je pobedio frica sa 3:1.

FOTO – SCREENSHOT/YOUTUBE/EUROSPORT