VESNIĆ NA PODIJUMU I U ČEŠKOJ

(2.6.2024) – Srpski automobilista Milovan Vesnić i po četvrti put ove godine popeo se na pobedničko postolje u FIA Šampionato Evrope na brskim stazama.

On je minulog vikenda vozio prvi put na češkoj stazi Ecce Homo u Šternberku, a vikend je završio na trećem mestu.

Srpski as se dobro pomučio za ovako vredan rezultat, posle kog je i dalje drugi u generalnom plasmanu FIA EHCC.

Prvi put sam nastupio na ovoj stazi koja je duga čitavih 7,8 kilometara, izuzetno zahtevna i brza. Međutim, upoznavanje sa stazom poremetila je kiša koja padala i u subotu i u nedelju. Meštani kažu da poslednjih 20 godina nisu videli ovako loše usolove za vožnju na stazi Štenberk. Polako postaje iritirajuće da nam od početka sezone vreme nikako ne ide naruku, favorizujući glavnog konkurenta iz Italije koji jedini nastupa sa automobilom koji ima pogon na sva četiri točka. Na sve to, u prvoj takmičarskoj vožnji automobil nekoliko puta nije primio gas, što me je usporilo i prvu trku sam završio kao šestoplasirani. Pokušali smo u kratkoj pauzi da otklonimo kvar, ali nismo uspeli. U drugu trku sam ušao agresivno koliko sam mogao. Prve dve pozicije bile su već izgubljene, ali sam uspeo da budem brži od ostalih konkurenata i za samo pola sekunde osvojio treću poziciju. Nije to rezultat kome smo se nadali, ali moram biti zadovoljan – poručio je Vesnić koji u FIA EHCC nastupa u “audiju RS3 LMS” sa sopstvenom ekipom.

Brzi Užičanin je ponovo, kao i na tri prethodna trkačka vikenda, podelio podijum sa Miljolom, koji vozi “micubiši lanser EVO 9” i Dovljakom u “hjundaiju i30 N”.

Timu Vesnić rejsing predstoji potraga za kvarom na “audiju” i njegova popravka u veoma kratkom vremenskom roku, jer  Vesnića za dve nedelje očekuje nastavak sezone u Nemačkoj, na stazi Glasbarenen, na kojoj takođe do sada nije vozio.

FOTO – TIM VESNIĆ