VIŠE OD 300 STRELACA IZ 11 ZEMALJA NA INTERNACIONALNOM PRVENSTVU BEOGRADA

I ovog decembra, veliki broj strelaca će se okupiti u našem glavnom gradu na tradicionalnom međunarodnom turniru u organizaciji Streljačkog saveza Beograda.

Od 9. do 11.decembra u sali „Bel ekspo“ centar biće održano 47. internacionalno prvenstvo Beograda vazdušnim oružjem, na koji ove godine dolaze strelci iz 11 zemalja.

Prijavljeno je preko 300 takmičara. Uz Srbiju, svoje predstavnike imaće Bosna i Hercegovina, Bugarska, Hrvatska, Grčka, Mađarska, Severna Makedonija, Crna Gora, Slovenija, Turska, pa čak i Indija, iz koje stiže jedan strelac.

Najbrojnija strana delegacija stiže iz Bugarske, sa 40 takmičara, među njima su i mnogi strelci iz svetskog vrha.

Kad je o srpskim takmičarima reč, na startnim listama su imena svih naših najboljih strelaca, osvajača medalja na velikim takmičenjima. Svoje umeće prikazaće svi naši reprezentativci, uključujući i Damira Mikeca, koji je nedavno proglašen za najboljeg strelca sveta vazdušnim pištoljem u 2022.godini.

Prva dva dana, u petak i subotu, na programu je „Trofej Beograda“, a u nedelju „Velika nagrada Beograda“.

Turnir sutra počinje nadmetanjima miks parova vazdušnom puškom i pištoljem. Takmičiće se timovi iz Srbije, Bugarske i Slovenije. U subotu počinju pojedinačna nadmetanja. Drugog dana turnira, u okviru Trofeja Beograda, biće održane sve četiri pojedinačne discipline, a najbolji će biti proglašeni i u seniorskoj i u juniorskoj konkurenciji.

Kao i obično, tačka će biti stavljena „Velikom nagradom Beograda“ u nedelju. Strelci nastupaju u jedinstvenoj, apsolutnoj kategoriji. Osvajači medalja na „VN Beograda“ i u takmičenjima miks parova na „Trofeju Beograda“ će sem medaljama biti nagrađeni i novčanim nagradama.

RASPORED FINALA

Trofej Beograda

Petak, 9.decembar – miks puška: meč za bronzu (16:00), meč za zlato (17:00), miks pištolj: meč za bronzu (18:00), meč za zlato (19:00)

Subota, 10.decembar – puška, muškarci (13:30), puška, žene (15:30), pištolj, žene (17:30), pištolj, muškarci (19:00).

Velika nagrada Beograda

Nedelja, 11.decembar – puška, muškarci (13:30), puška, žene (15:30), pištolj, muškarci (17:30), pištolj, žene (19:00).

TEKST I FOTO: STRELJAČKI SAVEZ SRBIJE