VOJNA REPREZENTACIJA SRBIJE OSVOJILA XIII CISM KUP MIRA

Ekipa Ministarstva odbrane i Vojske Srbije pobednik je XIII CISM Futsal kup za mir koji je od 20. do 24. juna održan u Sportsko-poslovnom centru SPENS u Novom Sadu. Turnir je organizovala Delegacija Republike Srbije pri Međunarodnom savetu za vojne sportove (CISM). Pored ekipe domaćina na tradicionalnoj vojnoj sportskoj manifestaciji učestvovali su timovi oružanih snaga Bosne i Hercegovine, Slovenije, Severne Makedonije i Crne Gore.

U poslednjoj odlučujućoj utakmici sastale su se ekipe Srbije i Bosne i Hercegovine. Nakon  nerešenih 1:1 na poluvremenu, vojna reprezentacija Srbije slavila je rezultatom 3:2 i završila turnir kao pobednik, sa maksimalnim brojem bodova.

Za najboljeg golmana turnira proglašen je Matej Lukić iz vojne reprezentacije Bosne i Hercegovine kome je pehar uručio kapetan bojnog broda Ljubiša Marković. Dva najbolja golgetera turnira su Luka Marković iz Crne Gore i Aleksa Pešić iz ekipe Srbije, a pehar im je dodelio potpukovnik Jan van Del Dol. Aleksa Pešić proglašen je i za najboljeg igrača „13. CISM Futsal kup za mir“ kome je priznanje uručio pukovnik Nevzat Varola u pratnji našeg proslavljenog reprezentativca Miloša Krasića.

Zvanični predstavnik Međunarodnog saveta za vojne sportove pukovnik Ričard Emeha istakao je da je turnir obeležen saradnjom, sportskim ponašanjem, i što je najvažnije, prijateljstvom.

Srebrna medalja otišla je u ruke tima iz Bosne i Hercegovine, dok je bronzu osvojila reprezentacija Crne Gore, četvrto mesto zauzela je Slovenija, a tim Severne Makedonije turnir je završio na petom mestu.

IZVOR/FOTO: MINISTARTSVO ODBRANE SRBIJE