VOJVOĐANI OBELEŽILI DRUGI DAN PRVENSTVA SRBIJE U IVANJICI

(29.5.2023) – Takmičari vojvođanskih klubova obeležili su drugi dan Prvenstva Srbije u „C“ programu u Sali OŠ „Kirilo Savić“ u Ivanjici.

Održana su nadmetanja serijskom vazdušnom puškom u seniorskoj i juniorskoj konkurenciji. Od mogućih osam, Vojvođani su osvojili šest zlatnih medalja.

Ipak, počinjemo sa rezultatom jednog od šampiona države koji nije iz Vojvodine. Član smederevske družine „Heroj Srba“, Novica Petrović, jedan od najstarijih učesnika takmičenja (70 godina) je postigao najbolji rezultat dana – 375 krugova i odbranio titulu prvaka Srbije u seniorskoj konkurenciji, u kojoj je startovalo 58 strelaca. Najbolju ekipu u ovoj kategoriji imalo je Pančevo 1813.

Milica Ikić iz subotičkog Spartaka je sa 374 krugova pobedila u nadmetanju seniorki i povela Subotičanke ka ekipnoj tituli.

Ikićeva je još uvek juniorka, a u omladinskoj konkurenciji osvojila je bronzu. Titula šampiona države za juniorke otišla je u ruke Tamare Gavranović, članice Tise Njerš iz banatskog sela Adorjan. Ekipno su trijumfovale omladinke Valjeva 1880.

Borivoj Spasić iz inđijske Mladosti je, kao i 2022. kada je šampionat održan u Subotici, bio najuspešniji junior, a omladinci Mladosti su bili najuspešniji u ekipnoj kategoriji.

IZVOR/FOTO: STRELJAČKI SAVEZ SRBIJE