FOTO: MILAN AKSENTIJEVIĆ

VOJVODINA U NIŠU UBEDLJIVO SAVLADALA RADNIČKI

(28.2.2023) – Vojvodina je na niškom „Čairu“ pobedila domaći Radnički 4:1 (2:0), koji je novi trener novosađana Radoslav Batak vodio dva puta (od februara do oktobra 2020. i od septembra 2021. do juna 2022. godine).

Odbrana Nišlija delovala je poput razbijene vojske, pa čudi što trijumf nije još ubedljiviji.

Prvo je u petom minutu Savić nagazio Vitasa, skinuo mu kopačku. VAR je pomogao sudiji Jovanoviću, dosudio je penal, a Saviću dao žuti karton.

Sa kreča Malbašić šutira po sredini gola za 0:1 na „Čairu“ u 9. minutu.

Pet minuta kasnije kardinalna greška odbrane Vojvodine, loptu je uzeo Mićin, ustvari poklonjena mu je, sam je krenuo ka golmanu Careviću, kada je došla situacija oči u oči usledio je šut po zemlji u desnu stranu, ali je Carević nogom odbranio.

Kazna je stigla u 18. minutu. Proboj Novosađana po desnoj strani, lopta je uz jednu „prolaznu stanicu“ stigla na drugu stativu do Zukića, on je jurio za njom, pa se okrenuo, pa se namestio, sve to vreme niko nije krenuo ka njemu, iskoristio je to i iskosa sa četiri metra loptu zakucao u mrežu kraj golmana Stevanovića za 0:2.

Zukić je pogodio i za 0:3 u 58. minutu. Nikolić je sa desne strane u sredinu gurnuo loptu pred kazneni gde je utrčao Simić, koji je samo odložio loptu levo ka usamljenom Zukiću, usledio je rutinski mat.

U 64. minutu kontra četiri na dva, Simić je imao dvojicu saigrača desno, ali bio je sebičan, izblokiran je, no sreća je bila uz goste, lopta se odbila do Nikolića, usledio je lažnjak da proleti rival, a onda je usledio rutinski mat sa desetak metara u dalji ugao za 0:4.

Nizale su se šanse za Vojvodinu, ali i promašaji…

Na kraju je Radnički, ipak, dao gol. U 84. minutu Petrov je posle lažnjaka sa 13 metara gađao dalji ugao, odbranio je Carević, ali je Belaković odbitak sa šest metara poslao u nebranjeni deo mreže za konačnih 1:4.

IZVOR: SPORTSKI ŽURNAL