VOŽDOVAC DOVEO POJAČANJE IZ REDOVA NJUKASLA

(5.9.2023) – Fudblaski klub Voždovac doveo je u svoje redove Rodriga Vilku, koji će do kraja sezone nastupati za Voždovac kao pozajmljeni igrač Njukasla.

Vilka ima 24 godine, profesinalnu karijeru počeo je u Deportivo Munisipalu, a 2020. godine prelazi u engleski Njukasl za obeštećenje od 250 hiljada evra. Međutim mladi ofanzivni vezista nije dobio minute za prvi tim, pa je poslat na pozajmicu u Donkaster i Universitariju.

“Imao sam sastanke sa predsednikom i trenerom koji su me ‘naterali’ da poželim da dođem u Voždovac. To je divan klub u lepom gradu, sa mnogo mladih igrača koji žele da naprave ozbiljne karijere”, rekao je Vilka.

“Već sam stekao određeno iskustvo, prošao sam kroz dobre i loše momente i sada time želim da doprinesem ekipi da ostvari što bolje rezultate. Posvećenost, trud i vredan rad je nešto što sam uvek pružao i što od mene i sada može da se očekuje”, dodao je on.

Sportski direktor kluba iz Zaplanjske Bojan Leontijević naveo je Vilka igra na poziciji levog krila i “desetke” i da dolazi kako bi pojačao konkurenciju u timu.

Igrač je sa reputacijom iz Premijer lige. Prošlu sezonu proveo je u peruanskoj prvoj ligi. Očekujemo da odmah pruži kvalitetan doprinos i nadamo se da će u svakom smislu biti dobro pojačanje za nas. Dugo su trajali pregovori, ali drago nam je da je naš klub prepoznao kao dobru sredinu za razvoj svoje karijere”rekao je Leontijević.

FOTO: FK VOŽDOVAC