VUK RAŠOVIĆ SE VRAĆA U EMIRATE

(1.7.2024) – Srpski trener Vuk Rašović je novi šef stručnog štaba kluba Itihad Kalba iz Ujedinjenih Arapskih Emirata. Ugovor je potpisan na dve godine, a zvanična prezentacija najavljena za 3. jul.
Sa srpskim trenerom u stručnom štabu biće i dva pomoćnika Ljubiša Ranković i Rudolf Marčić, a za kondiciju će se brinuti Vladan Popović. Ovaj kvartet trenera uspešno je radio u Saudijskoj Arabiji četiri godine u klubovima Fajsali i Al Fejha. Pre dve godine klub je napravio veliki uspeh osvojivši Kup kralja, najcenjenije takmičenje u ovoj zemlji. Pobednik Kupa Kralja ima direktan plasman u Azijsku Ligu šampiona.
– Napravili smo veliki uspeh sa malom Al Fejhom. Sada je vreme za nove izazove. Želeli su nas i u sezoni koja dolazi, ali ponuda Kalbe bila je odlična i verujem da će biti lepih rezultata sa ovim timom – istakao je Vuk Rašović.

Ovo je inače povratak Vuka Rašovića u UAE, gde je radio tri godine i predvodio klubove Al Dafra i Al Vahda. Itihad Kalba je osnovan 1972. godine. Ekipa igra u žuto crnim dresovima, a nadomak im je Tigrovi. Prošle sezone bili su na 11. mestu u ligi od 14 klubova i jasno je da rukovodstvo želi plasman u gornji deo tabele.

Kalba će pripreme početi u svom gradu, a u drugoj nedelji jula sledi odlazak na pripreme u Sloveniju.
FOTO – ITIHAD KALBA/X