VUK RAŠOVIĆ SRUŠIO STIVENA DŽERARDA

(4.5.2024) – Srpski trener Vuk Rašović nastavio je da beleži sjajne rezultate u Saudijskoj Arabiji. Prošle sezone osvojio je prestižni Kup Kralja, a ove sezone sa klubom koji ima najmanji budžet u ligi bori se za gornji dom tabele.
U 29. kolu Profesionalne lige Saudijske Arabije, Al Fejha je napravila veliko iznenađenje pobedom protiv Al Etifaka 2:1, na gostujućem terenu u gradu Damam. Na golu je bio odličan Vladimir Stojković, ali je zbog povrede morao da izađe na poluvremenu. Junak meča sa dva pogotka bio je Zambijac Fešn Sakala, za koga se raspituju veliki klubovi pošto je već postigao 19 golova.
Za tim Al Etifak igraju velike zvezde Musa Dembele, Sosa Fofana, Emil Vajnaldum, Toto Ekambi, Medran Alvaro, Džek Hendri i drugi. Stiv Džerard je jedan od najplaćenijih trenera u ovom delu planete, a pobeda je njegovom klubu bila neophodna, da bi ostao u trci za četvrto mesto, koje obezbeđuje plasman u Azijski kup.
Malo ko je očekivao da u trenutnoj situaciji možemo da pobedimo ekipu Stiva Džerarda. Naš cilj na početku je bio opstanak u Ligi. To smo odavno obezbedili. Odlično sam uigrao ekipu i na četiri kola pre kraja došli smo na deobu šestog mesta. Naredni meč igramo protiv direktnog rivala, Al Fateha – rekao je Vuk Rašović, koji u junu dolazi u Beograd, a onda sledi put u Nemačku gde će gledati meč Srbija – Slovenija.
FOTO – SLOBODAN ĐURIĆ