ŽAN FILIP KRASO JE NOVI NAPADAČ CRVENE ZVEZDE

(21.6.2023) – U Medija centru stadiona “Rajko Mitić”, Crvena zvezda je predstavila novog napadača – Žan Filip Krasoa koji je potpisao četvorogodišnji ugovor i zadužio dres sa brojem 17. 

Prisutnima se prvo obratio sportski direktor Mitar Mrkela i zainteresovane bliže upoznao sa kvalitetima novog centarfora.

_ Zadovoljstvo mi je da predstavim novo pojačanje u aktuelnom prelaznom roku – Žan Filip Krasoa. Tražili smo napadača, a pred nama je igrač koji je bio u Sent Etjenu gde je poneo epitet najboljeg strelca, i upisao 17 golova uz 12 asistencija i to kao kapiten. Takođe, igra i za reprezentaciju Obale Slonovače. Krasoa smo primetili početkom prošle sezone, gledali ga i imamo mišljenje da poseduje veliki kvalitet koji će unaprediti kod nas. Verujemo i da će unaprediti igru Crvene zvezde. Želim mu da ostvari sve svoje snove i da bude isto tako efikasan kao i prošle godine, te da se svi zajedno radujemo novim uspesima našeg kluba – rekao je Mrkela.

Biće vruće ovih dana na Marakani, s obzirom na to da je Zvezda blizu novih pojačanja. – Tražimo još jednog napadača i golmana, i biće promocija narednih dana. Što se mlađih igrača tiče, svi putuju na Zlatibor, novi trener želi da ih upozna, da vidi sa kakvim kvalitetom raspolažu i ko bi mogao da se uklopi u filozofiju. Posle Zlatibora ćemo videti ko će na pozajmice. Kraso je sa osmehom na licu govorio o dolasku u Zvezdu.  – Tek sinoć sam stigao u Beograd, tako da sam još uvek pod utiscima i nisam stigao da obiđem grad. Veoma sam srećan što sam ovde, jedva čekam da počnem sa treninzima i da radim ono što znam, a to je da igram fudbal. Za Zvezdu znam, čuo sam i ranije, svestan sam veličine kluba, kao i navijača koji su fantastični. Jedva čekam da zaigram pred njima. Da dođem, osim navijača koji su sjajni, presudilo je i to što imam mogućnost da postanem šampion sa Zvezdom, to mi je izuzetno bitno, volim da pobeđujem. Naravno, faktor je i veličina kluba, a razgovarao sam i sa Markom Marinom mnogo, što je takođe uticalo. 

IZVOR/FOTO: FK CRVENA ZVEZDA