ŽENSKA U20 REPREZENTACIJA OTPUTOVALA U LITVANIJU NA EP

(4.7.2024) – Ženska U20 reprezentacija Srbije otputovala je u Litvaniju gde će od 6. do 14. jula učestvovati na Evropskom prvenstvu.

Prvu rudnu takmičenja naš tim igra u Viljnusu, gde će nam protivnici u D grupi biti selekcije: Mađarske, Nemačke i Izraela. U osmini finala naša grupa ukršta sa C grupom gde su: Poljska, Italija, Turska i Finska, a koja svoje mečeve takođe igra u Viljnusu. Drugi deo kostura je u Klaipedi.

Utakmice osmine finala igraju se 10. jula, na terenima gde se igralo i takmičenje po grupama. Od četvrtfinala, odnosno razigravanja od 9. d 16. mesta, koja su na programu 12. jula, sve ekipe će biti u Viljnusu, gde će se igrati završnica Evrobasketa. Polufinala se igraju 13, a finale i borbe za konačni plasman na programu su 14. jula.

Na Evropskom prvenstvu u Litvaniji dres Srbije nosiće: Marija Avlijaš, Jovana Spasovski, Dunja Zečević, Ana Milanović, Jovana Jevtović, Daria Nestorov, Anđela Marojević, Anđela Janjić, Manuela Piljević, Andrijana Vuković, Milica Dragičević, Ivona Đikanović.

Dajana Butulija, selektorka U20 reprezentacije Srbije, pred put na Evropsko prvenstvo je rekla:

“Pripreme su odlično protekle, radimo jako od 24. maja. Ono što je do sad bilo neviđeno bilo gde u Evropi je da su mlade košarkašice imale tu privilegiju da uče i rade sa seniorskom ekipom skoro cele pripreme. Mislim da ni same nisu svesne koliko to može da im znači.”

O očekivanjima, Butulija je rekla:

“Ako primenimo sve naučeno i rađeno tokom priprema, plus želja za uspehom, možemo se nadati nečemu dobrom.”

FOTO: KSS