“ZLATNA LOPTA” ZA DRAGANA STOJKOVIĆA, ALEKSANDRA MITROVIĆA I VIOLETU SLOVIĆ

(29.12.2023) – Fudbalski savez Srbije uručio je “Zlatnu loptu” najboljim pojedincima u protekloj godini.

Prema glasu Odbora za hitna pitanja Fudbalskog saveza Srbije priznanje će u kategoriji najbolje fudbalerke primiti Violeta Slović, najbolji trener je selektor muške reprezentacije Dragan Stojković, dok je za najboljeg igrača u 2023. godini izabran Aleksandar Mitrović.

Aleksandar Mitrović je po treći put osvojio priznanje za najboljeg fudbalera Srbije.

“Zdravo svima. Veliki pozdrav. Na moju žalost, nisam u mogućnosti da budem tu. Zahvalio bih se svima koji su glasali. Ovo je treći put da sam treći put izabran, na moju veliku čast. Znamo kakva imena su osvajala ovu nagradu. Zahvalio bih se porodici, prijateljima, selektoru, saigračima, bez kojih ja ne bih bio u mogućnosti da dobijem nagradu. Zahvalio bih se ljudima koji rade u FSS, koji napoirno rade da bismo mi mogli da predstavljamo našu zemlju na najbolji način. Bila je ovo uspešna godina. Ove godine smo ostvarili dobar rezultat i posle 20 i nešto godina se plasirali na EURO. I na individualnom nivou je bilo uspešno. Uvek je lepo kad vas cene i poštuju tamo gde igrate, ali nema veće časti nego kad vas vaši ljudi nagrađuju za ono što radite na terenu. Volim fudbal, a ovo je samo nagrada za sav rad, red i disciplinu koju sam uložio. Želeo bih da vam poželim novu godinu i srećne praznike. Nadam se da će i naredna godina biti još bolja od prethodnih. Sve najbolje i hvala”,rekao je Mitrović preko video poruke.

Nagrada za najboljeg trenera pripala je Draganu Stojkoviću.

“Ima posebno važnost za mene, ali i obavezu da nastavim da se trudim da budem uspešan, da reprezentaciju prezentujem najbolje što mogu. Bez dileme ću nastaviti u tom ritmu. U martu, kada je Savez dobio novo rukovodstvo, pitali smo se šta je cilj. Cilj svih ciljeva i taj strateški zadatak je bio plasman na EURO, na kojem dugo nismo bili. Složilili smo se na sastanku da je to nešto što moramo. Vratili smo fudbalsku Srbiju na evropsku mapu. To je istorijski rezultat iz dva razloga. U pitanju je duga vremenska distanca, a druga je što ćemo pod imenom Srbija učestvovati na tako velikom takmičenju. Pamtićemo 2023. sa velikim zadovoljstvom pamtiti jer je bila uspešna. Želim da se zahvalim kompletnom rukovodstvu FSS na podršci, na onome što je važno, a to je da imate vetar u leđa i da to podršku istinski osetite. Hvala porodici na bezrezervnoj podršci. Hvala stručnom štabu, svim ljudima koji su brinuli o zdravlju naših igrača i da se zahvalim fudbalskoj Srbiji koja je prepoznala i verovala da možemo da idemo do kraja, da ostvarimo cilj. Plasman na EURO je poklon fudbalskoj Srbiji”, rekao je Piksi i nahvalio Mitrovića:

“Fantastičan momak, čovek koji se bori za dres reprezentacije, za grb svoje zemlje, neko ko kada su u pitanju povrede i nešto što te sprečava da daš maksimum, on ne priznaje. Retko sam sretao ljude, da mogu tako da gledaju na stvari. Potpuno zasluženo je osvojio i želim mu da nastavim kad to bude bilo najpotrebnije, Gelzenkirhen i dva puta Minhen”.