ZORANA ARUNOVIĆ U FINALU PIŠTOLJEM NA SK U BAKUU

(3.5.2024) – Zorana Arunović je uspešno startovala na Svetskom kupu u Bakuu.

Srpska olimpijka je danas u kvalifikacijama vazdušnim pištoljem zauzela šesto mesto i plasirala se u sutrašnje finale. Arunovićeva je pogodila 578 krugova, tri manje od Austrijanke Silvije Štajner, koja je kao prva prošla među osam najboljih. U finale su se kvalifikovale samo tri Evropljanke. Uz našu i austrijsku reprezentativku, borbu nastavljaju Francuskinja Kamil Jedrzejevski, dve Kineskinje, dve Korejke i jedna takmičarka iz Hong Konga. Učestvovalo je 69 takmičarki.

Zorana Arunović je naša jedina predstavnica u takmičenjima vazdušnim oružjem na Svetskom kupu u Bakuu. Olimpijski vicešampion Damir Mikec je trebalo da se nadmeće vazdušnim pištoljem u pojedinačnoj konkurenciji i u miksu sa Arunovićevom. Međutim, Mikec je odustao od puta u Baku kako bi nastavio sa oporavkom od povrede ruke.

Strelci puškom (Andrea Arsović, Teodora Vukojević, Sanja Vukašinović, Milutin Stefanović) neće učestvovati u takmičenjima vazdušnom puškom. U njihovom i u fokusu stručnog štaba je gađanje malokalibarskom puškom iz trostava, između ostalog i u cilju podizanja forme pred Evropsko prvenstvo MK oružjem u Osijeku. U Bakuu će biti održana dva takmičenja u trostavu.

FOTO: SSS