ZVEZDA DOBILA PRVU OD DVE UTAKMICE KOD KUĆE

(18.6.2023) – Crvena zvezda Meridianbet je nakon dva tesna poraza uspela da skupi redove i na krilima navijača dođe do pobede nad Partizanom u trećem meču finalne serije ABA lige – 91:78 i smanji na 2:1 u pobedama.

Krcata dvorana “Aleksandar Nikolić” donela je užarenu atmosferu pa je početak kasnio dvadesetak minuta jer su domaći navijači gađali goste sa novčićima i upaljačima. Igrači Partizana su se vratili u svlačionicu, a publika je upozorena da će biti izbačena ukoliko se to ponovi. Po povratku na parket opet je bilo sporadičnog gađanja, Obradović je zaustavio igrače koji su opet krenuli u svlačionicu i posle se situacija potpuno smirila pa je krenula neizvesna bitka ili utakmica zbog koje su svi i došli.

Bio je Nemanja Nedovića na udaru navijača Partizana u drugom meču, videlo se da je bio posebno motivisan večeras, pa je sjajnom igrom u 4/4 prelomio utakmicu i doneo veliku pobedu aktuelnom šampionu regionalne lige.

Imao je veliku pomoć u vidu Luke Mitrovića, koji je bio pokretačka snaga Ivanovićevog tima, zatim preciznog Luke Vildose koji je pogađao trojke u važnim trenucima, tu su bili i Petrušev, Lazić, Martin, a slabo veče imao je neprecizni Kampaco.

Tokom većeg dela meča smo gledali rezultatsku klackalicu. Niko nije uspevao da napravi osetnu razliku sve do samog kraja utakmice. Partizan je posle prve četvrtine vodio 21:19, a na poluvremenu 41:38. Zvezda je već u nastavku došla do prednosti od 62:58, da bi dominirala u poslednjoj deonici sa 29:19, tojest ukupnih 91:78.

Nedović je utakmicu završio sa 19 poena, a Mitrović i Petrušev su brojali do 16. Važnu rolu je imao i Luka Vildosa, koji je ubacio 14 poena, a neke njegove trojke su bile od posebnog značaja.

Na drugoj strani je najefikasniji bio Dante Egzum sa 16 poena, a pratio ga je sjajni Madar sa 15.

Partizan vodi sa 2:1, a četvrta utakmica igra se za dva dana u utorak od 19.00, ponovo u Pioniru.

FOTO – JOVAN MARKOVIĆ