ZVEZDA ISPUSTILA +16 U MADRIDU

(29.3.2024) – Košarkaši Crvene zvezde Meridianbet su poraženi od Real Madrida u gostima, rezultatom 101:94, u okviru 32. kola Evrolige.

Zvezda je dobro otvorila meč, Gedraitis je pogodio za dva poena, a posle trojke Muse, vezali su crveno- beli 8:2 seriju, sa dva dobra zakucavanja Daibora Ilića. Preuzeo je Real vođstvo, delovalo je kao da će da slome otpor crveno- belih, napravili su 15:3, ali je onda usledila dobra završnica izabranika Janisa Sferopulosa. Prvo je Nedović pogodio za dva poena, a potom su on i Lazić pogodili dve trojke za preokret i vođstvo nakon prve deonice (20:21).

Nastavila je Zvezda tamo gde je i stala na kraju prvih 10 minuta, ali je do sredine druge četvrtine Real ponovo preuzeo vođstvo.  Ipak, Beograđani su uspeli da naprave novu seriju 9:0 i ponovo dođu do preokreta. Zvezda je držala vođstvo, najviše zahvaljujući dobrom šutu za tri poena, pogodili su Smart i Nedović u završnici druge četvrtine, a tačku je stavio Mitrović uz faul- koš  (44:47).

Zvezda je dobro otvorila drugo poluvreme, pogodio je Hanga za tri poena, a potom je Nedović držao tempo igre. Crveno- beli su brzo doši do dvocifrene prednosti (49:59). Prednost je nastavila da raste. Poenima Davidovca na tri i po minuta do kraja kvartala Zvezda je došla do plus 16 (70:54). Međutim, u nastavku je usledila 13:0 serija Reala, koji je uspeo da se vrati u egal (67:70). Zvezda je na kraju uspela da zadrži prednost sa poluvremena (72:75).

Viđena je velika borba i u poslednjoj deonici meča, Zvezda je uspevala da zadrži prednost, sve do dva i po minuta do kraja meča. Usledila je nova serija Reala, 8:0, sa kojojm je Džanan Musa stavio tačku na meč. Izabranici Janisa Sferopulisa su u završnici ubacili samo jedan poen sa linije penala, kada je Nedović bio polovičan.