ZVEZDA MERIDIANBET UBEDLJIVO PORAŽENA OD REALA

Crvena zvezda Meridianbet je na svom terenu dočekala Real Madrid u okviru 18. kola Evrolige i bila poražena rezultatom 79:59.

Odličnu košarkašu predstavu imali smo tokom prvog poluvremena.

Sjajni Tavares pravio je velike probleme pod košem crveno-belima i bio najzaslužniji za vođstvo gostiju na samom startu meča. Ulaskom Nemanje Nedovića u igru u prvoj deonici prednost Reala je krenula da se topi, ali tada je na scenu stupio Vilijams-Gos i odbio nalet domaćina.

Namestio je Nedović nišanske sprave za ovaj meč i nastavio u istom ritmu tokom druge deonice. Međutim, iskusna ekipa Reala uspela je da odbije nalet i sačuva prednost. U jednom trenutku ona je iznosila plus 12, ali onda je na scenu stupio Petrušev koji je serijom poena u samoj završnici prvog poluvremena bio najzaslužniji za minus četiri pred odlazak na pauzu.

U sjajnom ritmu nastavili su domaći igrači predviđeni tandemom Petrušev – Nedović čime su došli do prednosti sredinom treće deonice. Međutim, kada igrate protiv iskusne ekipe kao što je Real nikada ne treba spustiti gard. Ulaskom Kornelija u igru gosti su dobili prevagu terenu i vratili vođstvo pred ulazak u poslednju deonicu.

Tokom poslednje deonice dominirao je Tavares, kao i Musa koji su postepeno uvećavali prednost Reala i bili najzaslužniji za trijumf. Dugo su domaći bili na svega četiri poena u poslednjoj deonici što je na kraju rezultiralo porazom.

Zapažene role kod crveno-belih imali su Nedović sa 18 poena, Petrušev je dodao jedan manje i tri skoka, dok je Dobrić stao na 11 poena.

U ekipi Reala istakli su se Tavares sa 17 poena i 12 skokova, Musa je ubacio 19, a Korneli je brojao do 12 i dodao pet skokova.

IZVOR: MERIDIAN SPORT