Zvezda podnela žalbu na kaznu ABA lige

 Izvor: Tanjug

  Košarkaški klub Crvene zvezde podneo je žalbu na kaznu ABA lige od 18.000 evra zbog “propusta u organizaciji derbija protiv Partizana” i saopštenjem analizirao odluke disciplinskog sudije.

  “Oduševljeni smo ekspeditivnošću ABA lige i voleli bismo da se kao o utakmici 18. kola ABA lige, tako brzo odlučilo od strane jedinog legalnog organa lige, Predsedništva, oko neodigrane utakmice 13. kola u Podgorici. Tu odluku čekamo već više od 40 dana! “, ističu iz Zvezde. “Ovu kaznu u ime ABA lige je pisao i  doneo disciplinski sudija koji nije ni formalno postavljen na tu funkciju “.

“Ponavljamo da je Saša Pavličić Bekić lično u izricanju kazne KK Crvena zvezda za neodigravanje utakmice 13.kola ABA lige naveo da „nije nadležan“ a inicijalni pokušaj kažnjavanja našeg kluba kasnije je „oboren“ i preinačenog od strane žalbenog veća!!! Da bi neko kažnjavao neki klub mora da je u skladu sa propozicijama postavljen na to mesto. Sa žaljenjem konstatujemo da je i pored ogromnog entuzijazma i želje da radi, gospodin Saša Pavličić Bekić nije formalno postavljen na mesto i poziciju koju navodno pokriva“.

KK Crvena zvezda još jednom upozorava da je ABA liga na ivici propasti, jer jedini organ koji formalno-pravno postoji je Predsedništvo ABA lige. “I prvo što od tog tela (koje se još uvek nije sastalo) očekujemo je da donese konačnu odluku o utakmici 13.kola ABA lige”, zaključuju iz Zvezde.