ZVEZDA SLUŽBENIM REZULTATOM DOBILA UTAKMICU, PARTIZAN KAŽE DA JE ČEKAO NASTAVAK UTAKMICE SUTRA

(5.6.2024) – Crvena zvezda Meridianbet je šampion Srbije posle pobede za zelenim stolom.

Nakon prekida utakmice, spiker je poručio kako se utakmica nastavlja sutra, ali je onda doneta odluka da se ipak nastavlja večeras. Na parketu su se pojavili igrači Zvezde, dok Partizanovi nisu, pa prema propozicijama pehar ide u ruke crveno-belih, koji nije bio dodeljen.

Partizan je vodio u trećoj četvirtini 57:45 kada je odlučeno da utakmica bude prekinuta zbog vređanja i ubacivanja predmeta na parket. Nakon toga su igrači Zvezde zajedno sa sudijama krenuli put svlačionice.

Usledila je izjava spikera da dvorana mora da se isprazni ukoliko žele da utakmica bude nastavljena, a posle toga je stigla informacija kako će duel biti nastavljen sutra. Obe ekipe su krenule put svlačionice i delovalo je kao kraj.

Ali, nova odluka je glasila da se utakmica nastavi, posle čega su na teren izašli igrači Zvezde i sudije. Preostalo je 15 minuta da se pojave košarkaši Partizana, međutim oni nisu izašli na teren, tako da je posle isteka vremena – zvanično sviran kraj, što znači da je Zvezda pobedila službenim rezultatom, samim tim i došla do nove titule.

Povodom prekida utakmica i razvoja dešavanja u Beogradskoj areni oglasio se KK Partizan – zvaničnim saopštenjem koje prenosimo u celosti.

– Druga utakmica finala Superlige Srbije između Partizana i Crvene zvezde je prekinuta na 7.55 sekundi pre kraja treće četvrtine pri rezultatu 57:45 u korst crno-belih. Prvi sudija meča je prekinuo utakmicu zbog vređanja Vesne Čović od strane publike, što je prvi put u istoriji naše košarke da se utakmica prekida zbog verbalnog delikta. Nakon prekida, ekipa Crvene zvezde se povukla u svlačionicu.

Podsećanja radi, samo u ove dve nepune utakmice, vređani su Željko Obradović, Zoran Savić, Kevin Panter, Aleksa Avramović, Nemanja Nedović i Miloš Teodosić, ali mečevi nisu ni za sekund prekidani. KK Partizan je protiv svakog vređanja na bilo kom osnovu i gotovo svakodnevno to ponavlja.

Nakon što je traženo sa se dvorana isprazni, ekipa crno-belih je dugo čekala na terenu nastavak, da bi službeni predstavnici KK Partizan od sudija dobili informaciju o prekidu i nastavku meča kroz 24 sata.

Tim Partizana se tada povukao u svlačionicu a igrači su dobili slobodno. Kada su se iznenada sudije i igrači Crvene zvezde pojavili na terenu nakon više od sat vremena posle prekida, igrači Partizana su uveliko krenuli svojim kućama.

Crvena zvezda, sudije i delegat su na ovaj način dodelili titulu državnog prvaka Crvenoj zvezdi, a KK Partizan u takvom skandalu ne želi da učestvuje – navodi se na zvaničnom sajtu KK Partizan.

Najveća zabuna nastala je onog trenutka kada je zvanični spiker, bez konsultacija sa predstavnicima lige, objavio da se utakmica neće igrati.

Ono što je oficijalni spiker uradio, nemam objašenje za to, to pitajte njega. Ne znam da li je to uradio na svoju ruku ili u saglasnosti sa nekim, ali to nije smelo da se desi, to je odluka na štetu Partizana rekao je direktor takmičenja Aleksandar Grujin novinarima.

Ponovio je Grujin da je sve urađeno prema propisima.

Sve vreme sam bio u komunikaciji sa delegatom (Stojanovićem) i sve što je urađeno urađeno je sa propozicijama takmičenja.

Postavilo se i pitanje dodele pehare Zvezdi.

To ćemo učiniti u dogovoru sa njima u narednim danima, pretpostavljam da će organizovati prigodan termim i uručićemo im priznanja”.