ČUKARIČKI ŠOKIRAO ZVEZDU, TSC UBEDLJIVO PRVI NA TABELI

(16.9.2023) – U subotu su odigrane četiri utakmice 7. kola Superlige Srbije.

Čukarički je šokirao Crvenu zvezdu pobedivši je sa 2:1 i posle tri poraza i tri remija zabeležio trijumf, a izabranici Baraka Bahara već u sedmom kolu imaju dva poraza i četiri boda zaostatka za liderom TSC-om. U narednom kolu je trebalo da se sastanu ove dve ekipe, ali je na traženje Zvezde meč odložen.

Počelo je loše po Zvezdu, u 24. minutu. Kangva je izgubio loptu na sredini terena, Spajić je pratio Adetundžija i oborio ga u kaznenom prostoru. Marko Docić je laganim udarcem prevario Glazera za 1:0.

U 32. minutu pogrešio je Vranješ, loptu povukao Ivanić i uputio pas ka samom Ndiajeu, koji je na nekoliko metara od gola pred praznom mrežom stao na loptu umesto da je šutne, pa ga je odbrana domačih ubrzo neutralisala.

Na poluvremenu Barak Bahar je sa dve izmene odlučio da razdrma ekipu i ostavio u svlačionici Spajića i Nedeljkovića i dao šansu Bukariju i Krasou.

U 48. minutu Šerif Ndiaje je pao u šesnaestercu nakon duela sa Tošićem koji ga je povukao za dres, sudija Milanović je uz pomoć kolega u VAR sobi procenio da je to jedanaesterac, a trener Igor Matić je isključen zbog protesta i svađe sa sudijama.

Kraso je preuzeo odgovornost i lagano savladao Samurovića za 1:1.

Čukarički je odmah odgovorio odličnim udarcem Miladinovića i stativom Ivanovića, Zvezda je držala loptu, ali nije pravila izgledne prilke da bi u 75. minutu Adetundži sa ivice kaznenog prostora plasirao loptu pod prečku i na efektan način prevario ukopanog izraelskog golmana za 2:1.

Zvezdu već u utorak čeka verovatno najteži meč u Ligi šampiona protiv Sitija u Mančesteru, a Čukarički u četvrtak u Ligi konferencije igra u Budimpešti sa Ferencvarošom.

Fudbaleri TSC-a su na sjajan način najavili utakmicu sa Vest Hemom u Ligi Evrope ubedljivo savladavši Železničar iz Pančeva 6:3 i zadržavši prvo mesto na tabeli.

Ekipa Žarka Lazetića je ceo posao rešila u prvom poluvremenu posle kog je bilo 3:0. Đakovac je bio dvostruki strelac, a upisao se i Stanić. Smanjio je Železničar u 55. minutu preko Đorđevića, ali su Cvetinović i Pantović postigli još dva gola za TSC. Gosti se nisu predavali i smanjili su na 5:3 zahvaljujući ponovo Đorđeviću i Šušnjaru. Šesti pogodak za TSC delo je Vulića, što mu je prvenac u novom dresu.

Voždovac je na svom terenu savladao lučansku Mladost sa 3:1.

Burmaz je u 16. minutu doveo Zmajeve u prednost, ali Varjačić je doneo izjednačenje pred kraj prvog dela. Vujanović je vratio vođstvo u 48. minutu domaćoj ekipi, a pobedu je potvrdio Mitrović u 89.

Spartak je pobedio Vojvodinu kod kuće sa 2:0, golovima Tanasijevića u 15. i Ubiparipa u 55. minutu meča.

FOTO – PRIVATNA ARHIVA / MERKALIJE