ČUKARIČKI POVEO PA PORAŽEN 3:1 OD FERENCVAROŠA

(21.9.2023) – U prvoj utakmici grupne faze Lige Konferencije u Budimpešti Ferencvaroš je pobedio Čukarički sa 3:1.

Prvu priliku imali su domaći preko štopera Mmea koji je glavom šutirao posle kornera, da bi zbog ofsajda bio poništen gol Abu Fanija, direktno iz slobodnog udarca.

Potom je i visoki Varga bio najviši u skoku, da bi jednu dubinsku loptu u 17. minutu Ivanović prihvatio iskosa i zamalo smestio ispod golmana Dibusa.

Tri centaršuta jedan za drugim uputio je Nikčević u 26. minutu, lopta je na kraju stigla do Ivanovića koji je ne jako, ali precizno istu plasirao u sam ugao mađarskog golmana za vođstvo Brđana od 1:0.

Ovusu zamalo nije iznenadio Samurovića nekoliko minuta kasnije, potom je slabi španski sudija Kvadra svirao penal posle uzimanja lopte Ivanoviča Ovusuu, ali su ga odmah zvali iz VAR sobe i poništili odluku, kao i žuti karton koji je greškom dobio Kovač,

Ipak, u 41. minutu Ivanović je zaista napravio penal, jer je u jednoj kontri srušio Ovusua, iako je mogao da uklizavanjem izbaci loptu. Varga je bio precizan za izjednačenje – 1:1.

Ovusu se sjajno snašao u 50. minutu prvog poluvremena kada je iskosa precizno šutirao i savladao nesigurnog Samurovića za neočekivanih 2:1.

Matić je izvršio dve izmene na startu drugog poluvremena, Miladinović je zamenio Kovača, a Janković Nikčevića.

Ferencvaroš je uglavnom držao loptu u svojim nogama i u drugom poluvremenu. Opet je Ovusu ozbiljno centrirao u 53. minutu, a igrači Čukaričkog su retko napadali, uglavnom bez nekih ideja u toj fazi igre.

Snažan slobodan udarac izveo je Ramirez u 60. minutu, da bi malo kasnije odlično glavom šutirao Pešić, ali je Samurović izbacio loptu koja je išla pod prečku.

Dobra kontra Brđana u 73. minutu, Miladinović za Ivanovića koji je odlično prošao, ali je Adetunđi šutirao pogrešnom nogom preko gola.

Čukarički je prvi korner izveo u 77. minutu, posle kojeg je Miladinović neprecizno šutirao.

Treći gol za Ferencvaroš dao je Pešić u 79. minutu, šutirao je Listeš, odbio loptu Samurović, a sam Pešić plasirao istu pod prečku i samo produžio do navijača da sa njima proslavi već osetno vođstvo.

Pojedini igrači Čukaričkog imali su priličnu tremu pa su suviše lako izgubili bodove protiv sasvim korektne i ništa više ekipe Ferencvaroša.

Grupa F

Ferencvaroš- Čukarički 3:1 (2:1)

Varga 44 penal, Ovusu 45+7, Pešić 79- Ivanović 26

Genk- Fiorentina 2:2 (1:2)

Zećiri 12, Mekenzi 85- Ranieri 7, 23

FOTO – FK ČUKARIČKI/MARKO METLAŠ