SRBIJA REMIZIRALA U TURSKOJ

(15.10.2023) – Posle ubedljivog trijumfa nad Bugarskom, u drugom meču kvalifikacija za Evropsko prvenstvo 2024. godine, ženska seniorska reprezentacija Srbije odigrala je nerešeno 29:29 (18:16) sa Turskom u Ankari.

Ponovo je kapitenka Sanja Radosavljević bila perfektna sa šest od šest, dok su Bojičić i Radević upisale po gol manje iz istog broja pokušaja.

U odnosu na startnu postavu protiv Bugarske, selektor Bregar napravio je samo jednu promenu, umesto Tamare Mandić, na startu se na parketu našla Jovana Jovović. Pored nje, meč su počele i Čolić na golu, Lovrić i kapiten Radosavljević na krilnim pozicijama, Janjušević i Lazić kao bekovi uz Bojičić na pivotu.

Intenzivnih prvih 30 minuta odigrale su Turkinje i Srpkinje u Ankari. Otvorila je Bojičić meč svojim pogotkom, ali su domaće odmah uzvratile preko Iskit-Džaliskan koja je postigla prva tri pogotka za svoju selekciju. Smenjivale su se u blagoj prednosti od jednog do dva gola, mučila se Srbija sa pronalaskom ritma u odbrani, ali je u napadu to uspela da nadoknađuje. Ipak, Turska je imala više koncentracije u završnici. Iako je Srbija vodila 15:13 u 22. minutu, domaće su do pauze uspele da postignu pet pogodaka od kojih je tri bilo delo Hosgor, dok su Srpkinje upisale samo dva i tako na odmor otišle sa zaostatkom.

U drugom poluvremenu ponovo je viđena ujednačena igra, a odbranjeni penal Kubine Moli dao je vetar u leđa srpskoj selekciji koja je jurila zaostatak. Fantastičnim pogotcima Dunje Radević vraćale su se Srpkinje u meč, a dva minuta pre kraja 17-godišnja srpska reprezentativka najpre je pogodila za izjednačenje a potom i za vođstvo 28:27. Iako su izabranice selektora Bregara 20-ak sekundi do poslednjeg sudijskog zvižduka imale napad, nisu uspele da zatresu mrežu Turske i uzmu ceo plen.

U drugom meču naše grupe Bugarska – Crna Gora 20:34.

Posle dva kola Crna Gora ima 4, Srbija 3, Turska 1 i Bugarska 0 bodova.

FOTO – RSS