NIKAD NIJE LAKO U ČAČKU

(15.10.2023) – Crvena zvezda Meridianbet je uspela nekako da zaboravi neuspeh u Kaunasu, zbila redove i arsenal najjačih oružja izvela na parket Hale kraj Morave. Ništa nije prepuštao slučaju Duško Ivanović, jer je znao gde dolazi i da se Borac neće predati bez borbe. Kao što i nije, Čačani su bili izuzetni, do krajnjih mogućnosti su mučili crveno-bele, ali do senzacije nisu mogli – 93:87.

Bilo smo svedoci netipične utakmice. Zvezda je vodila tokom čitavog meča, ali Borac je disao za vratom sve vreme i nije dopustio ni minut predaha. Na kraju su Miloš Teodosić Šabaz Nejpir morali da rešavaju meč i tako pomogli ekipi da se odbrane od naleta motivisanih Čačana, koji su uspeli utakmicu da uvedu u dramatičnu završnicu. Ali kada se pogleda realno – nisu bili blizu trijumfa. Ono što je sigurno, nikome neće biti lako u Čačku. Pokazao je tim Dejana Mijatovića da nije slučajno imao dve pobede na svom kontu pre dolaska Zvezde.

Iako je duplo kolo Evrolige na programu naredne nedelje, trener Zvezde nije nikoga od najjačih igrača ostavio van protokola, već je bivšeg kapitena Srbije stavio u prvu petorku i time poslao jasnu poruku protivniku. Od prvog do poslednjeg minuta je Zvezda morala da bude prisutna, foksuirana… U suprotnom je stizala kazna. Finiš utakmice je mogao da ode u drugom smeru da Nejpir i Teodosić nisu uzeli stvari u svoje ruke.

Nejpir je bio najefikasniji kod Zvezde sa 18 poena, Gedraitis je ubacio 16, dok je Nedović brojao do 13. Partija Miloša Teodosića je bila uzuzetna – deset poena, osam asistencija, od kojih je nekoliko bilo čarobnih, tri skoka, kao i po jedna blokada i ukradena lopta.

Čačane je predvodio Segu sa 23 poena, a odmah uza njega je bio Birtsa sa 18.

FOTO – KK CRVENA ZVEZDA