ČUKARIČKI BEZ SEDMORICE PRVOTIMACA PROTIV FIORENTINE

(8.11.2023) – Čukarički će u četvrtak (18,45 časova) u okviru četvrtog kola F grupe Lige konferencije ugostiti ekipu Fiorentine. Pred duel na stadionu „Dubočica“ u Leskovcu na konferenciji za novinare govorili su štoper Vukašin Jovanović i šef stručnog štaba Igor Matić.

– Veliki i kvalitetan protivnik je pred nama. Oduševljen sam Fiorentinom. Možda ih ne prati rezultat u prvenstvu, gledao sam ih protiv Juventusa, Empolija, Milana… Ali, to je jako dobar tim koji konstantno napada. Očekuje nas kvalitetna utakmica, protiv izuzetnog rivala. Uvek govorim igračima da moramo da budemo hrabri, pa šta nam Bog da. Nismo imali mnogo vremena da spremimo ovu utakmicu, ali to neće biti alibi. Gledamo da odigramo dobru utakmicu. Fiorentina je svakako u našoj grupi favorit – rekao je Matić.

Šta ćete konkretno promeniti u odnosu na Firencu, tada ste rekli da ste „primili golove iz svlačionice“?

– Svaka greška se skupo plaća u Evropi. Očigledno da nam popusti koncerntacija, da ne uđemo sa sto odsto u meč. Vrhusnki igrači jako dobro to prepoznaju. Mi smo kroz dva dubinska pasa, sa deset igrača iza lopte, primili golove. Moramo da budemo koncentrisaniji.

Da li Čukarički može da odigra bolje nego u Firenci?

– Verujem u iznenađenja. Eto i Seltik je izgubio 6:0, pa nije stao život, ide dalje. Tražim samo od srpske javnosti podršku za ove momke, meni ne treba, već sam dosta toga prošao, 30 godina sam u fudbalu. Nadam se da ćemo oni imati loš dan, a mi naš najbolji. Gledali smo Crvenu zvezdu u utorak protiv Lajpciga, jako je teško srpskim klubovima da pariraju na nivou Evrope. Zvezda nije mogla protiv Lajpciga, a uložila je 50 miliona, a siguran sam da je Fioretina bolja od Lajpciga. Treba da igramo ono što smo trenirali, jedino tako možemo da ostvarimo povoljan rezultat. Želim da pozovem navijače da dođu u što većem broju, da uživaju u fudbalu, ne znam koliko ćemo još biti u prilici da gledamo Fiorentinu. Daj Bože svake godine – kazao je Matić.

Imaće mnoštvo kadrovskih problema Matić pred meč protiv Fiorentine u Leskovcu.

– Nemamo sedmoricu igrača, tako da smo morali da dovedemo dvojicu omladinaca. Molim javnost da ovim momcima pružimo podršku. Igramo protiv velikog i skupog tima. Ne treba meni podrška, već ovoj deci. Njima nije lako, oni čitaju novine, portale. Kritika treba da postoji, ali Fiorentina je nivo iznad nas.

Prvi put u protokolu za međunarodnu  utakmicu ove sezone će se naći i nekadašnji mladi reprezentativac Vukašin Jovanović.

– Prošao sam težak period u karijeri, 23. marta sam se povredio, tada sam odigrao poslednji meč. Skoro devet meseci je prošlo od poslednjeg meča, znajući kroz sve šta sve prošao srećan sam da sam ponovo u situaciji da mogu da treniram, i budem u konkurenciji za meč, a šef će da odlučiti koliko ću biti na terenu.

Može li bolje Čukarički bolji nego u prvom meču?

– Nije bilo dobro, ali znam da može bolje. Ovo je klub koji prvi put igra na ovom nivou Evropu. Imali smo igrača manje tamo. Kako god da se završi ova utakmica, ima i većih klubova od Čukaričkog koji su gubili istim rezultatom, pa nije katastrofa. Život ide dalje, odigraćemo bolje sigurno. Bila je to dobra škola za nas, samo da ne ponovimo takve greške. Nije prijatno primiti šest golova, takve utakmice sebi nećemo više dozvoliti – zaključio je Jovanović.

FOTO – FK ČUKARIČKI