TSC NE RAZMIŠLJA O REZULTATU PROTIV FRAJBURGA

(9.11.2023) – Žarko Lazetić, trener TSC-a iz Bačke Topole, izneo je očekivanja pred večerašnju utakmicu (21.00) 4. kola Lige Evrope u Frajburgu.

“Došli smo u super raspoloženju, još kada vidimo uslove i stadion radujemo se spektaklu protiv izvanredne ekipe. Imamo ambicije kao pred svaku utakmicu i poučeni iskustvom iz prošle utakmice sa njima, daćemo sve od sebe, da budemo hrabri i organizovani i da dođemo do povoljnog rezultata za nas“, rekao je Lazetić.

Ne opterećuje se trener vicešampiona Srbije rezultatom, već time kako će se ekipa predstaviti.

“Ja ne posmatram to tako, jer i ja i stručni štab gledamo da sve prenesemo na igrače, meni je važno pre svega kako izgledamo na terenu. Ja sam mnogo zadovoljniji bio protiv Novog Pazara nego protiv Zvezde gde smo ostvarili kao dobar rezultat. Najvažniji jeste na kraju rezultat, ali meni je važnije od toga da li smo tim, kako pariramo i koliko se držimo na terenu onoga što želimo da radimo“, istakao je Žarko Lazetić.

Upoznat je srpski predstavnik sa kvalitetom bundesligaša.

“Frajburg je sjajan tim i po mom mišljenju od tri protivnika u grupi i timski najorganizovaniji. Da li je to vrednost igrača ili kako se to meri, ne znam, ali oni u pripremi utakmice mnogo manje prostora nude defanzivno. U visokom presingu su jedan na jedan, ostavljaju prostor iza ali to dobro čitaju, sužavaju, prave korekcije. Uzeli smo ih za primer, ono što smo naučili iz te prethodne utakmice, kod prednosti za nas njihov napadač stiže našeg u odbrani i oduzima mu loptu, i to je bio ključni momenat utakmice. Očekujem ih i sutra da će biti agresivni, stajati visoko i da će želeti da se nadigravaju. Spremni smo na sve faze igre. Probaćemo posle oduzetih lopti neku tranziciju, protiv Frajburga je to jako teško. Pokazujemo iz utakmice u utakmicu neki napredak, gde su ekipe mnogo vrednije od nas na papiru. Posle svih utakmica očekujem i da ćemo na ovoj utakmici uspeti da napravimo korak napred. Takmičićemo se za dobar rezultat pa ćemo da vidimo koliko će to biti dobro.”

U utakmici u Bačkoj Topoli je TSC primio četiri gola, ipak, Lazetić ističe da nije to bio plod uigranih akcija.

“Dobro se branimo timski i tako će biti i sutra. Ako ih svedemo na jedan na jedan i veliki prostor onda su u prednosti. Grifo je sjajan igrač, njega smo naglasili pre utakmice, ali on je nama dao gol iz penala, slobodnog udarca i kada se naš igrač okliznuo. Protiv takvih timova je nama potrebna ta sreća koji su oni imali. Ta utakmica nam je neki model da pokušamo da ponovimo neke stvari što se tiče defanzivnog aspekta, pa da posle treninga i svega ostalog što radimo zaslužimo malo više sreće i mi budemo u prednosti“, podvukao je Žarko Lazetić.

FOTO – SPORTNETWORK/MILAN STOILJKOVIĆ