RUMUNIJA, ŠVAJCARSKA, HOLANDIJA I FRANCUSKA NA EP 2024.

(18.11.2023) – Fudbalska reprezentacija Rumunije pobedila je Izrael u Felčutu (Mađarska) sa 2:1 i tako obezbedili plasman na Evropsko prvenstvo u Nemačkoj predstojećeg leta. S obzirom da je Švajcarska (17 bodova), koja takođe ide na završni turnir, očekivano remizirala protiv tzv. Kosova 1:1, selekcija Rumunije (19) je preuzela i lidersku poziciju u grupi I.

Fudbalska reprezentacija Hrvatske savladala je Letoniju u okviru pretposlednjeg kola grupe D sa 2:0 golovima Majera i Kramarića i tako se popela na drugu poziciju zahvaljujući remiju Jermenije i Velsa 1:1.

U poslednjem kolu koje će odlučiti ko još ide sa Turskom iz grupe na EURO Hrvatska (13) gostuje Jermeniji, a Vels (11) dočekuje prvoplasiranu selekciju. Vels ima bolji međusobni skor sa Hrvatima.

Francuska je u za njih rezultatski nebitnom meču sa istorijskih 14:0 slavila protiv nemoćnog Gibraltara, koji je imao i igrača manje.

Golove za “trikolore” su na ovom meču postigli Tiram, Zair Emeri, Mbape (3 gola), Klaus, Koman (2), Fofana, Rabio i Dembele, dok je prvi gol bio autogol Santosa.

Holandija je pobedom protiv Irske od 1:0 takođe obezbedila plasman u Nemačku naredne godine.

Francuska do kraja kvalifikacija ima utakmicu protiv Grčke, dok Gibraltar će gostovati Holandiji.