SRBIJA POBEDILA MAĐARSKU U BORBI ZA PETO MESTO

(15.2.2024) – Vaterpolo reprezentacija Srbije savladala je Mađarsku 11:10 (5:2, 2:5, 2:1, 2:2) u meču razigravanja za plasman na Svetskom prvenstvu u Dohi.

Najefikasniji u našem timu bio je Strahinja Rašović sa tri gola, a ključni igrać bio je golman Radoslav Filipović.

Srbija je i danas bila motivisana i angažovana, a prvi gol je bio nesvakidašnji – postigao ga je glavom Đorđe Vasić posle intervencije  golmana Mađarske. Taj deo igre smo dobili sa 5:2, a drugi period su Mađari rešili u svoju korist sa takođe 5:2 pa je na poluvremenu bilo 7:7.

Treći deo meča je u fazi odbrane bio gotovo savršen, daliu smo dva gola, a primili samo jedan tek u samoj završnici. U poslednjoj četvrtini prevagu rezultata na našu stranu doneo je sjajni golman Filipović.

Nakon gola Lukića za 11:8 sredinom četvrte deonice učinilo se da “Delfini” mogu do mirne završnice, ali golovima Janšika i Vigvarija Mađari su opasno zapretili (11:10). Poslednji šut Mađara uputio je njihov golman Some Vogel sa pozicije centra, ali je Filipović pročitao nameru kolege i odbranio šut, te doneo pobedu Srbiji.

Delfini će u meču za peto mesto igrati protiv Grčke koja je ranije danas savladala Crnu Goru posle peteraca, 10:10 pa 14:13.

U polufinalnim duelima Italija je pobedila Španiju 8:6, a Hrvatska na peterce Francusku, posle 11:11 bilo je 17:16.

FOTO – VSS /  Marcel ter Bals MTB-Photo
A.K.