SELEKTOR U17 HRVATSKE SELEKCIJE NAVIJA PROTIV DINAMA

(15.2.2024) – Hrvatski fudbalski savez smenio je Roberta Jarnija sa mesta selektora selekcije do 17 godina, posle njegovih izjava uoči duela Betisa i Dinama.

Zagrebački klub odmeriće snage sa španskim prvoligašem u šesnaestini finala Lige konferencija, a bivši reprezentativac izjavio je da će u tom duelu navijati za Betis.

-Pa, nego za koga ću navijati? Betis je ipak moj klub, u njemu sam proveo tri prekrasne godine, a u Dinamu nisam igrao. Ne znam ko bi mi to mogao zameriti. Ja sam usto i hajdukovac u srcu”, rekao je Jarni u intervjuu za Večernji list.

To se nije dopalo ljudima u HNS-u koji su doneli odluku da se Jarniju zahvale na saradnji.

“Izvršni odbor HNS-a podržava pravo svakog pojedinca, pa tako i svakog fudbalera – uključujući reprezentativce – da navija za koji god klub želi, pa i protiv hrvatskih klubova u Evropi, iako se takvo razmišljanje ne smatra poželjnim. Međutim, HNS je vrlo jasnog stava da za sve hrvatske selektore važe viši standardi i da je neprimereno, nepoželjno i nedopustivo da osoba na čelu jedne hrvatske reprezentacije otvoreno navija protiv bilo kojeg hrvatskog kluba u evropskom takmičenju”, stoji između ostalog u saopštenju hrvatskog saveza.

Zanimljivo da je Jarni rođen u mestu Čakovec, u Međimurskoj oblasti iznad Zagreba, ali je od 1985. godine član Hajduka. Usput je od 1995-1998. nastupao za Betis. Mora se priznati da je Jarnijeva izjava iskrena, ali samo govori o neverovatnoj mržnji koja vlada između Hajduka i Dinama.

Komentar na ovu temu imao je i fudbaler Dinama Petković, koji je rekao da je Jarni običan klaun ili klovn. (13.20 na pres konferenciji)

FOTO – SCREENSHOT