19. GALEBOV TROFEJ BEOGRADA

Vikend pred nama donosi i najveći domaći i jedan od najprestižnijih evropskih tekvondo turnira – Galebov trofej Beograda.

Biće to 19. izdanje turnIra koji ima visoku G2 kategoriju i čiji se rezultati boduju za svetsku rang listu a poeni osvojeni u novobeogradskoj Hali sportova računaju se u kvalifikacijama za nastup na Olimpijskim igrama u Parizu.

Od petka do nedelje u tri uzrasne kategorije nastupiće oko 600 takmičarki i takmičara, u petak će na tatamije kadetkinje i kadeti, u subotu juniorke i juniori, a u nedelju, 30. oktobra, seniorke i seniori.

Pored velikog broja kvalitetnih učesnika iz Srbije i inostranstva na turniru će učestvovati i reprezentativci Srbije koji će nastupiti na Svetskom prvenstvu u Gvadalahari koje je na programu u novembru, između ostalih i Tijana Bogdanović, vlasnica dve olimpijske medalje, Mahdi Hodahbaši, osvajač svetskog zlata, Aleksandra Perišić, ‘bronzana’ sa EP u Mančesteru ove godine.

Ulaz u novobeogradsku Halu sportova je slobodan, takmičenja počinju od 10 časova svakog dana, finala su na programu od 15 časova.

Na 19. Galebovom trofeju Beograda učestvovaće predstavnici 48 zemalja.