BEOGRAD DOMAĆIN EVROPSKOG BADMINTON KONGRESA

(1.6.2024) – U Budimpešti proteklog vikenda predstavnici badminton saveza evropskih država okupili su se radi učešća na Forumu članica, godišnjoj Skupštini i Gala večeri Evropske badminton konfederacije (BEC).

Centralni događaji za srpski badminton su svakako bili izbor grada domaćina Kongresa BEC u 2025. godini i  izbori za nove članove borda direktora. Srbija je odnela duplu pobedu.

Beograd je, u konkurenciji tri evropske prestonice, dobio domaćinstvo najvećeg i najvažnijeg godišnjeg okupljanja evropskih zvaničnika. Krajem meseca marta naredne godine će naš glavni grad ugostiti menadžment BEC, predsednike, generalne sekretare i ostale zvanične predstavnike evropskih badminton saveza kao i goste iz Svetske badminton federacije (BWF) i ostalih kontinentalnih federacija.

Na izborima, održanim tokom Skupštine BEC, četiri kandidata su ’’bila u trci’’ za dve pozicije direktora. Radomir Jovović je, u prvom izbornom krugu, reizabran za obavljanje funkcije člana borda direktora dok je druga pozicija pripala francuskom kandidatu Silvanu Benainu.

FOTO – BASS