NOVI KOREJANAC U ZVEZDI

(30.6.2024) – FK Crvena zvezda nastavlja sa aktivnostima kada je prelazni rok u pitanju, te je Jung Vu Seol (26) potpisao ugovor na tri plus jednu godinu. Reč je o reprezentativcu Južne Koreje koji pokriva poziciju levog beka i koji je zadužio broj 66, dok “šestica” ide u vlasništvo In Bom Hvanga.

Dobrodošlicu u crveno-beli tabor, Seolu je prvi poželeo sportski direktor Mitar Mrkela.

Doveli smo Seola, fudbalera koji dolazi iz Ulsana i koji ima veliko iskustvo igranja u Azijskoj Ligi šampiona, ali i reprezentaciji Južne Koreje. Nastupa na poziciji levog beka što je deficitarno mesto i tražili smo igrača njegovih karakteristika. Želeli smo ga i zimus, ali sada se transfer ostvario i veoma smo zadovoljni što ga predstavljamo kao igrača Zvezde. Biće dovoljno vremena da se uigra, putuje u Rusiju na pripreme, pa će tamo imati priliku da se upozna sa zahtevima Vladana Milojevića, kao i sa novim saigračima i mentalitetom kluba.

Naša očekivanja su uvek veoma visoka, stremimo ka najvišim ciljevima i zbog toga se na maksimalno ozbiljan način pripremamo za te izazove, dovodimo nove igrače i želimo da budemo jači nego u prethodnoj sezoni. Hvang, koji je takođe iz Južne Koreje je odigrao odličnu sezonu i postavio primer disciplinovanog i posvećenog igrača koji radi za ekipu, a ujedno ima i individualan kvalitet. Igrači koji su iz Koreje imaju takve karakteristike i to je takođe jedan od razloga zbog kog smo doveli Seola – rekao je Mrkela.

Pun utisaka po potpisivanju ugovora bio je Seol koji je pokazao i da je dobro upućen u Zvezdinu istoriju.

Ovo je moj prvi transfer u karijeri i srećan sam što sam došao u Crvenu zvezdu. Svestan sam da imamo dobar tim sa mnogo sjajnih igrača, hoću da se pokažem i cilj mi je da pomognem ekipi, kako u odbrani, tako i u napadu. Svestan sam da mi je prioritet odbrana, tako da ću čuvati leđa našim ofanzivnim igračima.

Znam dosta o klubu, moj dobar prijatelj je In Bom Hvang i pričali smo već o Zvezdi, istoriji i kulturi koja je ovde. Rekao mi je sve najbolje o Zvezdi i Srbiji i veoma sam uzbuđen što sam ovde. Znam i da Zvezda ima fantastične navijače, tako da jedva čekam da zaigram pred njima i da se upoznamo. Takođe, znam i da je Zvezda 1991. osvojila Ligu šampiona, što je velika stvar. Što se mene tiče, želim da osvojim duplu krunu sa klubom, ali i da igram Ligu šampiona – podvukao je Seol.

Jung Vu Seol je rođen 5. decembra 1998. godine u Ulsanu i standardan je reprezentativac Južne Koreje. Pokriva jednako dobro obe bekovske pozicije, a čitavu profesionalnu karijeru je do sad proveo samo u Ulsanu za koji je odigrao 156 utakmica i postigao osam golova. Proglašen je za najboljeg mladog igrača lige 2021, godinu dana kasnije je bio deo tima koji je osvojio Azijske igre, da bi se potom našao u idealnom timu šampionata Južne Koreje.

FOTO – FK CRVENA ZVEZDA