79. GODINA POSTOJANJA CRVENE ZVEZDE

(4.3.2024) – Sportsko društvo Crvena zvezda, proslavlja danas 79. rođendan.

Nekadašnji šampipon Evrope i sveta osnovan je 4. marta 1945. godine u Deligradskoj ulici u Beogradu, na inicijativu grupe studenata koju su predvodili Slobodan Ćosić, Zoran Žujović, Svetozar Gligorić, Nebojša Popovića i ostali.

Tog istog dana prvu utakmicu u istoriji društva fudbaleri Crvene zvezde odigrali su protiv ekipe Prvog bataljona Druge brigade KNOJ-a i trijumfovali rezultatom 3:0.

Crveno- beli su ostvarili najveći uspeh u istoriji tog sportskog društva, osvojivši Kup evropskih šampiona u Bariju 1991. godine. Do sada su svi Zvezdini klubovi u seniorskoj konkurenciji osvojili 841. trofej.

Jedan od najtalentovanijih mladih fudbalera u Srbiji i prvotimac Crvene zvezde, koji je nedavno potipsao za Aston Vilu – Кosta Nedeljković, proglašen je za najboljeg mlađeg seniora u čitavom Sportskom društvu.

U velikoj konkurenciji, FК Crvena zvezda je odneo pobedu za najbolji klub u prethodnih 365 dana. Crveno- beli su uspeli u tom periodu da osvoje duplu krunu, da igraju grupnu fazu Lige šampiona i beleži neverovatne pobede i uspehe, kako na domaćoj, tako i na evropskoj sceni.

 

FOTO: FK CRVENA ZVEZDA