BOGAT SPORTSKI SADRŽAJ U ARILJU

(10.5.2023) – Kada bilo gde u Srbiji pomenete reč Arilje, gotovo svi pomisle na maline i tekstilnu industriju, ali u poslednjih nekoliko godina i sport u Arilju je sve prisutniji, u kolektivnim sportovima, u mlađim kategorijama i raznim sportsko – kulturnim manifestacijama.

Jedan od ljudi koji je zaslužan za to je i Saša Luković, direktor Sportsko turističkog centra Arilje, uz podršku Opštine na čelu sa mladim predsednikom Predragom Maslarom koji ulaže u sport više nego ranije.

-Našom dvoranom ponosili bi se i mnogi veći gradovi. Odlično je održavamo i ponosni smo na naše odbojkašice iz Budućnosti Nec, rukometaše kluba Arilje i košarkaše kluba Klik. U dvorani su aktivni sportisti iz manjih, olimpijskih i neolimpijskih sportova. Uz to pored hale je i fudbalski stadion gde utakmice igra naša Budućnost.

Moram da pomenem predsednika opštine Maslara. On sa svojim timom ima razumevanja za naše potrebe, kao i potrebe klubova i Sportskog saveza Arilje – istakao je Saša Luković, nekadašnji rukometaš i diplomirani profesor fizičkog vaspitanja.

Maj i jun su prepuni dešavanja u Arilju.

Dan opštine koji obeležavamo 18. maja posebno je važan.  Tada svi mogu da uživaju u besplatnim dešavanjima na nekoliko lokacija. Centralnu će obeležiti koncert na Gradskom trgu, na terenima OŠ Latvica održaće se Sportske igre mladih, za decu iz naše opštine, a 20. maj je rezervisan za tradicionalno takmičenje u ribolovu, uz Zlatni kotlić na plaži na Rzavu.

Do kraja maja i u junu imaćemo turnire u motokrosu, malom fudbalu i odbojci. Za decu neplivače organizujemo besplatnu školu plivanja, dok ćemo imati i dva velika regionalna atletska okupljanja, trku Kolor ran i takmičenje Brzinom do zvezda – obavestio nas je Saša Luković, direktor Sportsko turističkog centra Arilje.

FOTO – STC ARILJE