SRBIJA OSVOJILA BOD PROTIV KAMERUNA, PROPUŠTENA POBEDA ZBOG PADA KONCENTRACIJE

Srbija je odigrala nerešeno 3:3 (2:1) sa reprezentacijom Kameruna u drugom kolu grupe G Svetskog prvenstva u Kataru.

Neverovatan meč, šest golova, preokret i potop srpske reprezentacije viđen je na El Janub stadionu, gde izabranici Dragana Stojkovića nisu uspeli da savladaju selekciju Kameruna i tako sebi značajno otežali put do nokaut faze.

Dobro je ušla Srbija u meč, držala loptu u nogama i stvarala prilike. Mitrović je u 11. minutu zatresao stativu, a u 17. propustio fenomenalnu šansu sa peterca. Igrao se 29. minut kada je viđen prvi pad koncentracije „Orlova“. Kasteleto se ušunjao iz drugog plana i zatresao mrežu za vođstvo Kameruna.

Nisu „Orlovi“ pokazali svoju najbolju igru u nastavku, sve do nadokande prvog poluvremena, gde je viđen neverovatan preokret. Pavlović je prvo zatresao mrežu posle centaršuta Tadića iz slobodnog udarca za izjednačenje. Samo minut kasnije Sergej Milinković-Savić odlično kombinuje sa Živkovićem po desnoj strani i pogađa sa ivice šesnaesterca za vođstvo Srbije.

U 53. minutu „Orlovi” su se praktično ušetali u gol Kamerunaca i stigli do novog pogotka. Lopta je stigla do Mitrovića koji je pronašao Kostića na levom boku, on je uposlio SMS-a koji je produžio do Živkovića. Fudbaler Paoka je ostao miran u šesnaestercu i vratio do Mitrovića koji je čekao na petercu i zatresao mrežu za 3:1.

Izgledalo je kao da je ubedljiva pobeda Srbije, jedini logičan ishod duela u Dohi. Međutim, usledio je potpuni kolaps srpskih fudbalera. Pavlović je u 56. minutu morao da napusti igru zbog povrede, na terenu ga je zamenio Stefan Mitrović, ali je nivo igre u odbrani totalno pao.

To su iskoristili Kamerunci. Prvo je Abubakar pobegao iza leđa poslednjoj liniji „Orlova“ koja je potpuno zaspala i lobovao Vanju za 3:2, da bi se onda i Čupo-moting upisao u strelce za 3:3.

IZVOR/FOTO: MERIDIANBETSPORT