SRPSKI TRIO SA „DUPLOM KRUNOM“ U OSIJEKU

Srpski strelci su dominirali na „Velikoj nagradi Osijeka“, međunarodnom turniru, vazdušnim oružjem kojim je završen streljački vikend u gradu na Dravi.

Naši reprezentativci osvojili su tri zlata.

Za razliku od prethodnog takmičenja – „Božićnog kupa“, održanog u subotu, kada su se strelci takmičli odvojeno u seniorskoj i juniorskoj konkurenciji, danas su svi učestvovali u jedinstvenoj, apsolutnoj kategoriji.

Zlatne medalje za Srbiju na „Velikoj nagradi Osijeka“ osvojili su Zorana Arunović, Damir Mikec i Teodora Vukojević.

Svo troje se kući vraćaju sa „duplom krunom“, jer u subotu tu trijumfovali i na „Božićnom kupu“, na kome su Arunovićeva i Mikec izborili zlatne medalje u seniorskoj, a Vukojevićeva u juniorskoj konkurenciji. Dan pre juniorske krune, Teodora je osvojila i zlato u takmičenju miks parova sa Lazarom Kovačevićem.

Uz tri zlata, naši takmičari su poslednjeg dana vikenda. osvojili i srebro i bronzu

Plasman u takmičenju pištoljem za muškarce je na „Velikoj nagradi Osijeka“ bio identičan kao i na „Božićnom kupu“. Damir Mikec je trijumfovao ispred drugova iz reprezentacije Duška Petrova i Dimitrija Grgića. Mikec je bio najprecizniji u prvoj fazi finala, a u meču za zlato je sa 16:12 u poenima nadmašio Petrova.

Zorana Arunović je do drugog zlata pištoljem došla pobedom nad Mađaricom Mirjam Jako (17:13) u duelu za prvo mesto. Prethodno je bila najbolja i u kvalifikacijama i u prvoj fazi finala. Zorani je pripala i specijalna nagrada – pištolj sponzora turnira, fabrike „Valter“, namenjen strelcu sa najboljom serijom od deset metaka u kvalifikacijama. Arunovićeva je u četvrtoj seriji pogodila skoro maksimalnih 99 krugova (104,1 na decimale).

Teodora Vukojević, još uvek juniorka koja je ove godine osvojila titulu seniorske prvakinje Evrope, je u današnjim kvalifikacijama bila druga, a istu poziciju zauzela je u prvoj fazi finala, i plasirala se u meč sa zlatom sa Mađaricom Gitom Bajoš. Mlada srpska takmičarka je u duelu za najsjajniji trofej bila ubedljiva i slavila trijumf 17:9.

Srpski strelci su na dva turnira u Osijeku, na kome su učestvovali strelci iz pet zemalja, osvojili ukupno osam zlatnih odličja u seniorskoj i juniorskoj konkurenciji.