PARTIZAN SLAVIO PROTIV MONAKA ZA ČETVRTU POBEDU U NIZU

Košarkaši Partizana savladali su Monako rezultatom 100:80 u 17. Kolu Evrolige.

Susret ekipa koje vode dvojica Obradovića, obilovao je oscilacijama. Krenuo je bolje Monako, poveo 9:5. A onda je Partizan uzvratio serijom 14-0 i stekao 10 poena prednosti – 19:9.

Ali početkom druge deonice Monako serijom 7-0 prilazi na 26:22. Ako je Partizan u prvoj četvrtini odigrao sjajnu odbranu, primivši samo 16 poena, u drugoj je bio očajan u tom segmentu i dozvolio je čak 30. Zbog toga je na poluvreme otišao sa samo poenom prednosti – 48:47.

U tom ritmu nastavila se i treća četvrtina. Ali na početku poslednje Partizan prelama meč. Serijom 10-0 crno-beli dolaze do +11 – 79:68. Briljirao je Partizan posebno kada je šut za tri poena u pitanju. Panter i Anđušić su pogodili zajedno osam trojki (po četiri), a Papapetru i Madar po tri za ukupno fenomenalnih 15 trojki Partizana.

Iako je ostalo još pet minuta do kraja, Monako nije uspeo da se oporavi od te serije i crno-beli su rutinski priveli utakmicu kraju i došli do četvrte uzastopne pobede.

Matijas Lesor je sa 21 poenom i osam skokova bio najefikasniji u ekipi Partizana, Panter se zaustavio na 19, Madar je upisao 15, a Anđušić 12 poena, dok je Egzum uspeo da se probudi u napadu kada je to bilo najvažnije i stigao je do 10 poena.

Kod gostiju Okobo 17 poena i devet asistencija, 12 je upisao Dijalo, a potpuno je podbacio najbolji igrač Monaka Majk Džejms koji je meč završio sa samo devet poena, uz šut iz igre 2/12.

IZVOR: MERIDIAN SPORT