PARTIZAN POBEDIO STUDENTSKI CENTAR

(22.5.2023) – Košarkaši Partizana savladali su Studentski centar rezultatom 112:83, u “majstorici” četvrtfinalne serije ABA lige.

Crno-beli su se tako plasirali u polufinale, gde ih čeka Cedevita Olimpija.

Nakon mučenja u prve dve utakmice, trgli su se izabranici Željka Obradovića i pokazali su svoje pravo lice, a i najjače oružje – šut.

Bolje su gosti opet ušli u meč, te su posle dva minuta naterali trenera crno-belih da pozove tajm-aut. To je urodilo plodom i od tog trenutka je postojao samo jedan tim na terenu.

Brzo je Partizan izjednačio, a onda je preuzeo kontrolu. Naneli je pogodio tri trojke u prvoj četvrtini, te je bio jedan od pokretača onoga što je usledilo.

Sjajno je Parni valjak odigrao drugu deonicu, otišao je na dvocifrenu razliku koju nije ispuštao do kraja susreta. Sve je to zaokružio trojkom uz zvuk sirene Kevin Panter na kraju poluvremena.

Idealno je funkcionisala odbrana, vratila se agresivnost koja je falila u prva dva meča, te je tako viđeno dosta lakih poena iz kontri Partizana.

Crno-beli su kako je tekao susret samo povećavali razliku i pre kraja treće četvrtine je pitanje pobednika bilo rešeno.

Obradović je to iskoristio i pružio je šansu talentovanom Savi Drezgiću, koji je debitovao u ABA ligi, a uspeo je i da upiše poene.

IZVOR: MERIDIAN SPORT

FOTO: ABA/DRAGANA STJEPANOVIĆ