SPORTSKI DIREKTOR PARTIZANA SUSPENDOVAN ZBOG VREĐANJA SUDIJE

(22.5.2023) – Sportski direktor KK Partizan Zoran Savić suspendovan je nakon napada na sudiju, piše u saopštenju ABA lige prenosi Meridian sport.

U saopštenju se navodi da je Savić na utakmici između Partizana i Studentskog centra verbalno napao sudiju, te da je zbog toga suspendovan.

Zoran Savić, kao direktor KK Partizan je napao i verbalno vređao sudiju Dragana Porobića, odnosno neprimereno se ponašao čime je načinjen prekršaj iz članka 26.2. te mu se temeljom članka 27.2b) DPABA istog propisa zabranjuje pristup dvoranama na razdoblju od jedne utakmice, i to utakmice između Partizana i SC Debija, koja će se odigrati 22. 5, odnosno prve sledeće utakmice koja se bude odigrala između KK Partizan i KK SC Derbi“.

Delegat Milorad Pantović utakmice broj 187, 2. kola četvrtfinalne utakmice ABA lige odigrane dana 18.5.2023. g. u Podgorici između KK SC Derbi i KK Partizan navodi kako su po završetku utakmice na drugoj strani zapisnika prijavili ponašanje sportskog direktora Zorana Savića koji je u hodniku napao sudije i verbalno ih vređao“, stoji u saopštenju ABA lige.

U saopštenju se navodi i da Savić nije odgovorio na optužbe u propisanom roku, te da ABA liga iste smatra istinitim. Sportski direktor Partizana ima rok od 21 dana da plati novčanu kaznu od 1500 evra.

IZVOR: MERIDIAN SPORT