NOVA POBEDA VUKAŠINOVIĆEVE, IVANOVIĆ DO ZLATA U “FOTO FINIŠU”

(22.5.2023) – Sanja Vukašinović (Novi Sad 1790) i Marko Ivanović („Čika Mata“) pobedili su u seniorskoj konkurenciji u gađanju puškom iz trostava u drugom kolu Kupa Streljačkog saveza Srbije malokalibarskim oružjem u Novom Sadu.

Vukašinovićeva posle dva kola ima maksimalna 24 boda, jer trijumfovala je i u prvom kolu, održanom u aprilu. U drugom su srebrnu i bronzanu medalju osvojile juniorke Aleksandra Havran (Jedinstvo) i Anja Knežević (Novi Beograd-Ušće). Havranova je izborila zlato u juniorskoj konkurenciji, ispred Teodore Vukojević, koja je pre nedelju dana bila peta na seniorskom Svetskom kupu u Bakuu.

Doskorašnji juniori, Marko Ivanović i Dušan Stojadinović (Novi Sad 1790), su tokom celog finala trostava u muškoj konkurenciji vodili izjednačenu borbu za prvo mesto. Ivanović, omladinski vicešampion sveta iz 2022, je došao do zlata sa minimalnim jednim desetim delom kruga prednosti ispred Stojadinovića. Treći je bio Lazar Kovačević (Jagodina), koji je ostvario najbolji rezultat u kvalifikacijama. Pobednik prvog kola, Milenko Sebić, nije učestvovao, a juniorsko zlato pripalo je Đorđu Saviću (Oko sokolovo).

Seniorski reprezentativac vazdušnim pištoljem Duško Petrov (Kikinda) je zabeležio dve pobede u disciplinama na 25-metarskom strelištu. Trijumfovao je standardnim pištoljem i pištoljem središnjeg paljenja. U obe discipine učestvovao je veliki broj strelaca, ali su medalje podelila ista trojica. U takmičenju standardnim pištoljem, sportski direktor SSS Dragan Marković (Novi Sad 1790) je osvojio srebro, a Davor Petrović (Barajevo) bronzu. Petrović je bio drugi, a Marković treći pištoljem središnjeg paljenja.

Marko Ninković je bio najpredicniji pištoljem slobodnog izbora.

IZVOR/FOTO: STRELJAČKI SAVEZ SRBIJE