ABA LIGA PREDSTAVILA TROFEJ “DEJAN MILOJEVIĆ”

(18.4.2024) – Predstavnici ABA lige otkrili su javnosti kako izgled trofeja “Dejan Milojević”, koji će se od ove sezone dodeljivati najkorisnijem igraču ABA lige.

Nekadašnji košarkaš Partizana i Valensije između ostalih je preminuo iznenada početkom godine u 47. godini života od posledica srčanog udara. Samo nedelju dana kasnije doneta je odluka da trofej za najboljeg igrača regularnog dela sezone nositi ime po njemu.

“Trofej ne liči na svog imenjaka, jer nam je bilo važno da trofej samo simbolizuje Milojevićevu izuzetnu karijeru i da na njemu ima detalja koji se odnose na neki deo Milojevićevog ABA puta, kao i na njegove najveće vrednosti i snage.

Stoga je osnova trofeja napravljena tako da ima 4 strane koje simbolizuju 4 sezone koje je igrao u ABA ligi. Natpisi na trofeju, koji uključuju njegovo ime i naziv nagrade, imaju 3 reda koji simbolizuju 3 MVP nagrade koje je Dejan Milojević osvojio.

Ceo trofej je visok tačno 13 inča (33 centimetra) što se odnosi na broj 13 koji je Milojević nosio dok je igrao za Budućnost i Partizan”, piše u saopštenju ABA lige.

FOTO: ABA LIGA