TRENER DAO OSTAVKU PREKO VAJBERA

(19.4.2024) – Predsednik Napretka Miloš Nenezić je održao konferenciju za medije na kojoj je bivšem treneru poželeo Gaćinoviću sve najbolje u karijeri, ali je razočaran zbog načina na koji je podneo ostavku.

Treneru Gaćinoviću je dato sve i to je više puta isticao. On kaže da nije zadovoljan igrom protiv Radnika. Pa, treneru, ti si vodio ekipu, izveo sastav, postavio taktiku. To kako je prokomentarisao na takav način na konferenciji za štampu je bacanje ljage na klub i odbacivanje direktne odgovornosti, kao da je neko nešto imao protiv. Ovde se niko ne bavi kladionicom i nameštanjem rezultata, svima su imperativ jačanje kluba i pobede. Ako je trener imao nešto, mogao je da kaže.

To je razočaranje, koje mi nije prvi put od njega. Dao je ostavku porukom na Vajberu. Možda je mislio da će neko da ga zove i da ga moli, a ja nisam taj. Prvo je trebalo da prenoći, da se sutra javi.

Poruku imam, mogu i da vam pročitam, jer vidim da u javnosti ima drugačijih informacija. Dakle, bukvalno, posle 19.47 i konferencije za novinare napisao mi je – Predsedniče, dobro veče, izvinite ako vas uznemiravam i ako vam oduzimam vrijeme. Želeo bih da vam se zahvalim na izuzetnom pristupu sa vaše strane, respektu i poštovanju, nadam se obostranom. Želeo bih da vas sa žaljenjem obavestim da više nisam trener Napretka… Papirologiju će sutra završiti Valentina. Pozdrav i sve najbolje. Toliko o istinitosti o njegovom otkazu i načinu na koji je otišao. Na taj način klinci u današnje vreme raskidaju veze. Ovo pričam da ne bude – bilo je ovako i onako – rekao je Nenezić.