AKTIVNO LETO NA PLANINI

(18.7.2023) – Na samo tri sata od Beograda, Nacionalni park i turistička destinacija Kopaonik prava je oaza za beg od vrelih letnjih dana i visokih temperatura u gradovima. Osim znatno nižih temperatura, koje u julu iznose prijatnih 20 stepeni, šetnje u prirodi i boravak na čistom
planinskom vazduhu pravo su okrepljenje za dušu i telo.

Ako ste ljubitelj sportskih manifestacija i treba vam razlog „više“ da biste negde otputovali, poslednji vikend jula od 28. do 30.07, tradicionalno je rezervisan za manifestacije – biciklistički maraton Tri strane Kopanika koji se održava po jubilarni deseti put, Trail race Kopaonik – brdska trka na 7 i 15km, kao i Trail race kids revijalna trka za mališane svih uzrasta. Ovo je ujedno i najposećeniji vikend letnje sezone, kada Kopaonik poseti nekoliko hiljada gostiju.

Kako dolikuje proslavi rođendana, za subotu 29. jul 2023. godine u 20 časova, najavljen je veliki koncert iznenađenja u Konacima. Sve goste Kopaonika i učesnike manifestacije će zabavljati Ana Štajdohar sa svojim bendom.

Kopaonik tokom leta nudi smeštajne kapacitete za svačiji džep. Ukoliko ste ljubitelj aktivnog odmora, Kopaonik nudi veliki broj avanturističkog i zabavnog sadržaja za decu i odrasle. Bob na šinama, panoramsko razgledanje žičarom, zip lajn, karting sa Pančića, e-bike ture, vožnje kvadova. Takođe, pešačke ture do najpoznatijih Kopaoničkih lokaliteta kao što su Markov kamen, Kozije stene, Kadijevac, Mala Gobelja, Bele stene, vodopad Jelovarnik, gejzir Metođe, rezervat prirode Jankove bare uvek su pravi izbor za aktivan odmor u prirodi.

Ako želite da upoznate Kopaonik i njene lepote na malo drugačiji način, da uživate u dosad neviđenim predelima, iskoristite preostalih nekoliko dana do zatvaranja prijava 20. jula 2023. godine.

IZVOR I FOTO – AGENCIJA FORWARD