AUSTRALIJA SLAVI TRI BODA-KENGURI POBEDILI, TUNIŠANI SE ISPROMAŠIVALI

Doživela je Australija potop u prvom kolu od Francuske. U drugom su “kenguri” dali sve od sebe da poprave utisak. I uspeli su. I ne samo to, stigli su to tri veoma važna boda trijumfom nad Tunisom – 1:0!

Pravu uspavanku smo gledali u prvih 20 minuta utakmice. Sa jedne strane su fudbaleri Tunisa pokušavali da napadnu rivala kroz pas igru koja im nikako nije uspevala. Mnogo nepreciznih dodavanja kakva često mogu biti karakteristična za afričke selekcije.

Sa druge strane je Australija preskakla sredinu terena i pokušavala dugim pasovima da iskreira šansu. I prekidi su igrali veoma bitnu ulogu kod izabranika Grejema Arnolda.

Očigledno je bilo da je Australija bila spremnija za duel igru za razliku od Tunišana koji su se više oslanjali na konkretne poteze.

I upravo su iz jedne duge lopte Australijanci i poveli. Igrao se 23. minut kada je Krejg Gudvin probio po levoj strani terena i centaršutom našao Mičela Djuka koji se fantastično snašao i glavom doneo prednost ekipi!

Od tog trenutka je terenska inicijativa pripala Tunisu. Imali su Afrikanci čak dva zicera pred kraj prvog poluvremena i prosto je neverovatno da nisu uspeli da daju gol.

Najpre je u 41. minutu Drager imao zicer koji je izblokirao Hari Sutar, a potom je i Jusuf Msakni u samoj nadoknadi prvog dela igre propustio fantastičnu priliku na centaršut Isama Žebalija.

Istina, i Australija je mogla da gola pred kraj prvog dela igre preko Frana Karačića. Gledali smo tada i daleko zanimljiviji fudbal u odnosu na prvi deo prvog poluvremena.

Svesni su bili Tunišani da moraju da jurnu napred kako bi izvukli barem bod sa ovog meča. Ogromne probleme odbrani Australije su pravili Msakni i Naim Silti.

Mešali su odbranu “kengura”, probijali, menjali ritam utakmice, Msakni je čak imao i dva vezana udarca u 72. minutu koja zahvaljujući Metu Rajanu nisu završili u golu Australije.

Ispromašivali su se Tunišani danas samo tako. Pred kraj je i Montasar Talbi šutirao pred kraj utakmice iz voleja, međutim samo po sredini gola. Kada su već toliko prilika promašili nisu ni zaslužili bolji rezultat danas izbabranici Džalela Kadrija…

IZVOR/FOTO: MERIDIANBETSPORT