SRBIJA I BRAZIL REKORDERI POSLE PRVE RUNDE

Gotova je prva runda takmičenja na Mundijalu. Tačnije, završene su sve utakmice prvog kola, juče je počela i druga runda, pa da podvučemo crtu…

Ono što je nama svakako najzanimljivije je činjenica da je okršaj fudbalera Srbije i Brazila postavio dosadašnji rekord na Svetskom prvenstvu!

Naime, prema zvaničnim podacima Katarana, duel Srbija – Brazil na velelepnom stadionu Lusail je posmatralo čak 88.103 gledalaca.

Mada, istina je da je ova cifra dosta sporna iz dva razloga. Prvi je što je zvaničan kapacitet stadiona 86.000 (?!), a drugi je što je i golim okom bilo vidljivo da ima praznih mesta na stadionu.

I nije prvi put da Katarani “friziraju” zvanične podatke o gledaocima na stadionu, valjda želeći da ulepšaju stvarnost koja često i nije toliko lepa…

Kako god, piše se da je Srbija – Brazil bio najgledaniji meč u prvom kolu Mundijala. I to ne samo na stadionu, već i, primera radi u Italiji.

Čak 6.600.000 Italijana je pratilo jedan od derbija prve runde takmičenja na državnoj televiziji. Sigurno da je na tu milionsku brojku imalo uticaja i to što Srbija ima 11 igrača u Seriji A.

Kada smo već kod televizijskih gledalaca, u proseku je u svakoj zemlji 3.300.000 ljudi ispratilo prvu rundu takmičenja što je rast ne samo u odnosu na 2018. godinu i Rusiju, već i 2014. godinu i Brazil…

IZVOR: MERIDIANBETSPORT

FOTO: Milan Aksentijević