BANDOVIĆ NA KLUPI VOJVODINE

(11.1.2024) – Vojvodina je zvanično predstavila Božidara Bandovića kao novog trenera prve ekipe.

– Želim da se zahvalim predsedniku, Upravnom odboru i sportskom direktoru Marku Jovanoviću na ukazanom poverenju. Moja velika želja bila je da dođem u ovako veliki klub, jer je ovo veliki izazov za mene. Ja ću sa svojim stručnim štabom učiniti sve da vratimo Vojvodinu tamo gde pripada. U fudbalu uvek moraš da se dokazuješ, veliki je pritisak, ali nemam problem sa tim, jer imam veliko iskustvo. Želimo da učinimo Vojvodinu jakom i stabilnom na svim poljima.

Što se tiče ciljeva, ja nikada ne bežim od onih najvećih. U dogovoru sa klubom, upravom, navijačima, želim da idemo svi zajedno u jednom smeru. Da imamo tu želju na terenu, koju će verujem prepoznati i naši navijači. Stručni štab ostaje isti, osim što je sa mnom došao Srđan Stojčevski, posvećeni radnik koji voli svoj posao i za koji je edukovan, kao i ostali koji su radili sa Rankom.

Poslednjih nekoliko dana mnogo sam pričao sa svima i veoma sam zadovoljan. Sada je red da radimo, očekuje nas četiri nedelje priprema gde ćemo sigurno pokušati da taktički unapredimo komunikaciju između igrača i da izgradimo neke principe i normalno da pokušamo da fizičku spremu podignemo na što veći nivo. Za to je potrebno vreme i nadam se da ćemo radom imati sve lepšu igru i rezultate da bismo ostali što duže. Zahvaljujem se svima, sada krećemo sa radom, uz upornost, disciplinu i volju dok ne ostvarimo ono što klub zaslužuje – istakao je Bandović.

Novi trener Vojvodine odgovorio je potom i na konstataciju da su samo trojica trenera u ovom veku na klupi „stare dame“ ostala punih godinu dana.

– Nisam znao taj podatak, ali me ne opterećuje. Ja sam spreman da budem ovde danas i idem iz dana u dan, da budem spreman da unapredim klub, tim i igrače, i to je moj posao. Brojke ne znače ništa. Ja želim da posle mene ostavim trag u ovom klubu i daću sve od sebe da pokažem da sam zaslužio da budem ovde. Skoncentrisan sam na teren, na igrače i na rad sa njima i mislim da je to najvažnije – naglasio je Bandović.

FOTO – FK VOJVODINA